1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.829
    Допаѓања:
    15.702
    Е така. Мн добро кажано.

На Mumoftwo30 и ArabellaStarfall им се допаѓа ова.
  2. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.286
    Допаѓања:
    24.080
    Не се сложувам, апсолутно не треба да вратиш. Се губи поентата на услугата.

А ако сакаш и можеш некогаш да напраиш некому услуга, добро е да ја направиш.

Едит: култура е да се заблагодариш.

3. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.806
    Допаѓања:
    17.498
    Ако услугата треба да се врати, тогаш не е услуга, Трансакција е.

На Estranged, christinnn, TrueToMyself и 11 други им се допаѓа ова.
  4. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.829
    Допаѓања:
    15.702
    Ви мава ли Предновогодишно расположение?

Мене ама ич.

Па коа го видов тоа меилот за Предновогодишната забава, ама уопште не ми се иде.

На Tomasa, Трагедијаупмм и ForeverME им се допаѓа ова.
  5. ani23

ani23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    762
    Drzavata pali gubre i otpad od drugi bogati zemji za pari,i letno vreme ama ne se oseka, toa narodot go lazat deka e od kumur,drva,koli i slicno.Ete ni nabiva kompleks da mrazime nekoj ,pa posle RAZDELI PA VLADEJ.Realni zagaduvaci se i fabriki sto ne stavaat zastitata na izduvni gasovi,ama toa pak e so AMIN NA DRZVATA,zatoa im se moze .

На Трагедијаупмм, Biljarkata и Billy Idol им се допаѓа ова.
  6. LiquidLuna

LiquidLuna Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.873
    Допаѓања:
    19.713
    Шо? Кај ова?

7. Alizée10

Alizée10 Активен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2024
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    335
    Мене никој не ме ни поканил од работа за предновогодишна прослава нити одам на работа. Не ми стасал никаков мејл. А, сакам да одам на работа. Си имаш свој џепарлук. Убаво е посебно кога си работиш нешто.
    Ќе одам на шопинг да потрошам некоја пара.

П.с.не останувам на никој должна...долг си е долг...

На Mumoftwo30, Трагедијаупмм и GirlLove им се допаѓа ова.
  8. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    5.186
    Не мора да ја направиш. Не должиш на никој ништо. Реченицата е: ако сакам пред се.

Со тоа што ќе возвратиш на дадената услуга, даваш простор да побараш пак.

А реално на сите некогаш ни треба услуга за нешто.

Јас не би си го трошела времето, ако немам фидбек. Давам, даваш. Макар било наречено и трансакција. Не даваш, не ми барај.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  9. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.180
    Допаѓања:
    162.171
    Како поправате resting bitch face особено од ко ќе ви падни социјалната енергија? :D
    Дип ново девојче имаме во друштвото неќам да ја уплашам пошто поќето со кои комуницирам сега и сме блиски ми рекле дека at one point се плашеле да ми се приближат. Не касам, само си ја штедам кожата на лицето да не се брчка. 8-|

На Mumoftwo30, Трагедијаупмм и GirlLove им се допаѓа ова.
  10. LiquidLuna

LiquidLuna Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.873
    Допаѓања:
    19.713
    Никако Демонке
    Си ја тераме покер фејс, а почнав и директно да кажувам "Не сум вечно ваква, таков ми е периодот". Мислам не сум груба и некултурна, ама слабо комуницирам. Е сум имала и соговорници кои што го сфатиле тоа па ме чепкале на теми за да ми ја кренат социјалната енергија.

На Mumoftwo30, Dalene и theowndemon им се допаѓа ова.
  11. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.067
    Допаѓања:
    20.639
    Во темата Педофилија.

12. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.180
    Допаѓања:
    162.171
    Абе ако неќам некој одма знат, како на аватаров фаца имам:
    [​IMG] [​IMG]
    Се дур личам неутрално значи не е лошо. :D Смеењето е гратис шо се случва повремено. :rofl:
    Инаку не допишав па едитирам, јас па неќам некој да ми крева социјална енергија, тие шо ми се во најблизок круг си уживаме и во сопствена тишина. Ама дип сакам да знај девојчево дека не ја хејтам. :D Оти се сетив преѓе на момент од некни на boardgame night кај шо дефинитивно почна да ми е мака и наеднаш сменав енергија, нешто на шо другите не само шо се навикнати туку и им е очекувано. Та можи да си го земи на душа. :shake:

На Ugly Duckling, Mumoftwo30, GirlRose и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Dalene

Dalene Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2024
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    2.426
    Тука станува збор за нивни предрасуди и нивни проекции за тебе врз основа на како што наведуваш изразот на лицето. Инаку да вистина е дека изразот на лицето оддава што можеби личноста зад него осеќа, па повеќето на почеток ги бараме тие невербални знаци во комуникацијата да укапираме на што сме и што се случува околу нас.
    Еве попластично преку пример кога сум полагала усно на испит пред професори имало такви кои додека те ислушувале кимале или велеле да или имале некој благ израз на пријатност на лицето поради одговорот кој го слушале. Но имало и онакви кои јас ги нарекувам фаца мртваца, ама поточно имале безличен израз и никаква вербална стимулација и сега не знаеш на што си, ама па си тераш во усното излагање на одговорите и тоа е. Сакам да кажам не се фокусираш толку на лицевата експресија и не тргаш со предрасуди и лични проекции си тераш со знаењето и самодовербата во усното полагање.
    Е исто и во животот треба да си се тера со знаењето, искуството и самодовербата кога се тераат конверзации, да си тоа што си независно од тоа кој/која како го прифаќа или доживува и изразува преку пријатна, непријатна или никаква лицева експресија.
    Сакам да кажам, да скратам, дека одразот не лицето секогаш не е во согласност и не кореспондира со она што другата страна го говори итн. Едноставно независно од изразот на соговорничката макар имала и resting bitch face треба да си тераме како што и би правеле во секаков друг случај и на хепи или нехепи фаца.
    Во ред е по комуникацијата со некој/некои да не кликнеш и не ти оди на понатамошни стази муабетот и обратно да кликнеш и ти оди.
    Ете некое мое скромно гледиште на оваа тема:D.
    Инаку јас не ја штедам кожата претежно сум со пријатна крива линија на лице, освен кога ќе стане непријатна, е тогаш е run.
    Run as fast as you can:rofl:.

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  14. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.180
    Допаѓања:
    162.171
    Ова дефинитивно, зато сега ублажвам со рил-два од ко ќе се видам со некој прв пат за да знат дека се in good graces. :D Иако пак ќе речам, имам неутрално лице се дур не станам annoyed. Така да ако некој ме види annoyed ќе знај дека уствари „позитивна“ реакција имам остатокот од времето. :D

На LiquidLuna и Dalene им се допаѓа ова.
  15. fbaby

fbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    11.327
    Никако, колку и да се трудам мислам уште полошо е, добив коментар дека на прв поглед сум изгледала арогантна.. :?:

На Трагедијаупмм и theowndemon им се допаѓа ова.
  16. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.482
    Допаѓања:
    18.215
    Толку сум бил осамен во минтатото, сеа некој минимална работа да ме услужи или помогни враќам x2. :)
    Тоа не го гледам како демек борчлија апла сум и да се напрам поголем едноставно благодарноста моја е преголема пошто од никого не очекувам да ми се најди..

На Ugly Duckling, Deus ex mahina, Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Dalene

Dalene Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2024
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    2.426
    I feel you, sis.
    Same here:D.

На LiquidLuna му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Alizée10

Alizée10 Активен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2024
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    335
    СДК лепотица убава...:( некоја заслужува да и кажам...:|

19. Dalene

Dalene Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2024
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    2.426
    Ве зачитав на темава и ме заинтригира муабетот.
    Е сега и јас да се произнесам на таа тема со мое мислење и ќе се потрудам да е кусо и скромно колку што можам највеќе:D
    Ова што ти го пишуваш навистина е чиста
    И мислењето ти е во ред и е повеќе, ако не и највеќе, најдоминантно застапено по Западот.
    Бев, седев и веројатно ќе се преселам таму кадешто живееш и го осетив ова на сопствена кожа и видов со свои сопствени очи. Иако најискрено и таму е во нијанси, претежно каде што живее одредена заедница за која ќе се осврнам во мислењево, гледиштето е како на членките, даваш, пружаш услуга од ќеиф, од сесрце без да очекуваш нешто за возврат. Не бараш ништо. И тука културно би било да се каже барем едно благодарам, а личен избор е дали и ако се возврати на услугата во иста или слична мерка, поточно дадеш повратен и позитивен фидбек.
    Во Западот верувајте е како непишано правило да следи фидбекот.
    Е сега колку одиме по на исток и кон нашето поднебје, се прави услуга од сесрце без страчка нема врачка, а како на Запад што прават обавезно страчка треба да има врачка:).
    Е за овие заедници мислев погоре во описот. Поисточњачките народи тежнееме кон некоја проста и едноставна филозофија на живеењето и постоењето, прави добро Бог со добро да ти возврати, а не да очекуваме од личностите на кои сме им се наште задолжително возвраќање на услугата.
    И јас целам кон тоа давање од сесрце, не очекувам за возврат.
    Ама донекаде си во право, не може бескрајно само да се дава, треба и давање и примање на услугата7 или возвраќање со мерка и усул.
    Дека нели се е до умереноста, ништо премногу, ништо премалку, некаде на средина.
    И за се во животот секогаш е се на средина и однесувањето и делата и вистината е помеѓу едниот и другиот екстрем на златната средина:).
    Толку од моето скромно мислење:D.

20. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    3.256