Пишувајте впечатоци од фирмите каде што работите. Бидете искрени. Постојано читам како луѓе се жалат од некои фирми, а не се осмелуваат да го споделат тоа за да знаат и други. Башка што ако има лоши оцени, можеби таа фирма ќе сака да промени нешто. На страните за оценување, оставање review е анонимно. Ако не е, ставете некој меил кој не го користите (мислам дека секој има таков) во случај толку да се плашите ама важно напишете впечаток - и лош и добар. Една таква страна ама има и други е: www.glassdoor.com Искористувајте ги за да се подобрат условите.
Мислам дека нема друг човек што толку валка алишта како мене.. Значи кафе да пијам, ќе се накапам, е до толку сум, деца мали не ми се рамни колку сум несмасна..
Прост народ силна држава. Сакал дакупе биткоин со 200 000 за 14000 долари вреден - лаком газ три … јаде. Пак нека де прае паметен. Леле колку е просто македончето не ми се верува срам ме фаќа
Ако мислиш дека никаде на друго место нема вакви и бетер појави, да ти ја претставам САД каде телефонски од други држави ги мамат луѓето, по 3-4 часа ги „обработуваат“, ги убедуваат да возат до најблиската продавница и да купат ваучери и да им го дадат бројот од тие ваучери (а често купуваат и по неколку што изнесуваат по 500 - 1000 долари) или ако не можат да им го исчитаат, им кажуваат да ги стават во некоја книга, да ја спакуваат и така да им ги пратат преку пошта. И многу често успеваат во тоа. МНОГУ често. Во случајов може човекот мислел дека е нешто веродостојно. Не е секој роден да знае сѐ и од измевање веќе на луѓето им е страв и да прашаат па вака сами заглавуваат.
Дури сега? Ова со години функционира веќе, а претходно имало и многу други примери. Доста време им требало да стигнат на друго место, ама најверојатно бидејќи според имот сме од оние кои измамуваат, а не од оние кои треба да бидат измамени...
Ne se prodavaa gift kartici sega pocnaa i zatoa a ima gleam zagrizuvaat luge ama toa e. Mislev deka kako nacija sme popametni i deka nema da se paga na vakvi raboti ama sum gresel izgleda
За жал измамниците се спремни и знаат како да го направат тоа, не е само нацијата во прашање. Има многу големи мајстори во тој бизнис. Замисли си sales person ама наместо за производ да биде за ова и ќе ти стане појасно какви техники се употребуваат. Цели обуки следат за да можат успешно да го направат тоа. Такви појави секогаш имало (пирамидални шеми од роднини од кои никогаш не си очекувал нешто лошо) и слично и тоа не значи дека цела нација е таква, туку само некој процент што за жал станува многу познат токму поради измамите.
Даде сум правел јасно ми е се ама таргетот ни беше странски државјани ова навремето и картици сум вртел и се, сега веќе не вреди да заглавиш у затвор за 100-200 долари. Поентата ми е дека сега таргет и на нашите станаа нашите а иначе имаат по индија цели канцеларии за скем Само одсекогаш сум мислел дека ние сме паметни и дека нема да пали кај нас. Оди купи ми гифт кард прати ми го бројот ќе ти дадам 500 евра е многу глуп скем за да паднеш
Не е глуп скем ако не знаат за што се работи, ако се погоди наивен или прост човек и ако како измамувач немаш душа.
Јас гледав документарец пред некое време кадешто овие што прават измами со биткоини всушност се бело робје, заробеници во некои си земји од трет свет. Ги регрутираат по огласи и после ги затвораат во згради, таму живеат и работат на исто место и се ротираат во смени и целта им е да му направат таргет на тој што ги киднапирал. Имаше еден така раскажа како успеал да им избега. Како се изнамачил дека има огромно обезбедување околу зградата и блокови огромни, ама избегал и се пријавил во амасадата во таа земја на неговата земја и се извадил. Раскажуваше дека до исцрпеност се пред компјутер и на линија и вртат и мафтаат луѓе и како некои прегореле од сиот тој напор и стрес, некои посегнале по сопствениот живот нажалост, ама имало и некои како него. Да не си им во кожата и на овие и на измамените. Кажуваше кои се техники ги користат за измама. Раскажуваше колку му било жал кога му раскажувале за што пренасочувале последни пари кон овие со измамава, ама вели морав. Што се има по белиов свет.