1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.390
    Допаѓања:
    11.914
    Повеќето што се вработени во државно имаат дипломи од Американ, Славјански, УТМС, не познавам некој со Финки, ФЕИТ, да работи на државно и да трча по штабови за да го вработат..

На Dune и GirlLove им се допаѓа ова.
  2. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.509
    Допаѓања:
    17.520
    ^Глупаво е да се споредуваат кадри кои завршиле на некои од техничките факултети, со тие што се вработуваат во администарција во Македонија. Не дека и таму нема потреба од такви професии за поддршка и спрема сферата која гранка е во прашање, но пак, колку се стручни и сакаат да работат е друго прашање.

Реалноста е, дека има глад за кадри, се бараат, и ако имаш знаење и сакаш да работиш, не знам зашто некој од тој калибар ќе донесе одлука да работи точно во некоја државна институција кај нас. Сам со глава во зид .... не би. Има други подобри опции.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.576
    Допаѓања:
    176.450
    Шо стори ле? Преку 100.000 државни вработени, сите дипломирани и никој од државен?:wasntme:
    Нејсе, друго сакав да кажам.

Вика- бившиот министер Вили Берош. Берош беше министер до вчера, дури не го уапсија. Замисли сеуште да беше министер, од затвор:bug:. Али тоа е ЕУ другари, нема трте мрте, нема лабаво(facepalm). Тугооо:|
    Криминалци на власт...крокодили долазе:music:

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  4. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.890
    Допаѓања:
    35.634
    И никој не е должен да пушта некој преку ред. Ако сакам ќе те пуштам. Ако не, ќе си чекаш. И јас сум чекала за еден производ, па никој не ме пуштил преку ред. А и не сум ни прашала.

На Трагедијаупмм, Feminka22 и nextredstyle им се допаѓа ова.
  5. Alizée10

Alizée10 Активен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2024
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    335
    На Lagoon и Youknow им се допаѓа ова.
  6. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    3.822
    Допаѓања:
    6.669
    За муабетов во кам. Редица не знаеш, ја бремена 8 ми месец. Отвараат каса и се префрлам на неа, исто и продавачката ајде труднице ти… коа зема еден ме бутна, он секако бил пред мене. А нема везе, се отвара нова каса, кој си застане си е на ред. Маж ми се напна ќе го убиеше пошо апла ме бутна трудна жена.. исто у Кам, имаат нели како решетка да поминеш со корпи или колички. Доаѓа жена со количка и бебе во нејзе, ја гура преку тоа за колички, не може сама.. ја одминуваат човече никој не и помага, и имаше стакло јас ја гледам и и тропам на жена до нејзе и викам ај ако сакаш помогни му на девојчето… и таква ме гледа и ајде и помогна… ја не знам што е со луѓево, чувство за емпатија, осет никаков.

На christinnn, Трагедијаупмм, TammiB5 и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.994
    Допаѓања:
    3.718
    А тие шо доаѓаат со бебиња во колички и деца еден куп да зафаќаат место во тоцкаво кам?! Кое рика пишти вришти неможиш така да се разминиш, та со тоолкава колица рола

На GirlLove и Alizée10 им се допаѓа ова.
  8. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.142
    Допаѓања:
    11.986
    А кај да ги остават, пред врата?
    Замисли нема кој да ги чува, и мораш со деца да влезеш.

Стварно умрена е веќе емпатијата, трпението исто у курац отишло. Жално е ова што се дешава. Култура ебана се нема ни разбирање за ништо.

На Трагедијаупмм, Tinaaa, Biljarkata и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    3.822
    Допаѓања:
    6.669
    Епа не иди у Кам, а ти што има да идеш у Кам тогаш? Ти си од тие изгледа што не помагаат го случкава со женава…

10. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.994
    Допаѓања:
    3.718
    Јас како сама особа сегде ме бери ама ако земам приколка во кам конкретно ми е мало

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    900
    Во Рамстор на каса, огромна гужва. Недела беше. Пред мене неколку души, зад мене исто, зад мене одма беше мајка со мало дете, културно си чекаа ред сите. Доаѓа еден со 10-тина кексички некакви и прашува за преку ред, дечкото вели другите ако речат ок. Јас велам не. Сите може да чекаме ред, он не. Мајката со детето секако ја пуштив иако велеше нема потреба, и реков слободно, греота со детето да чека. Слаба сум на трудници и на мајки со мали деца и бебиња.

И да праша некој џабе, безобразни се некои. Како можат и стари и трудни и со мали деца да чекаат, на некој му текнало така да помине, епа не може.

Исто имав една случка со пензионер кој имаше сигурно накај 80 години ама господин човек. Го пуштам пред мене, ми одговара, не ве молам, вие сте на ред. Ретки се ваквите ама ете секакви не има.

12. Munchmallow20

Munchmallow20 Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.266
    Допаѓања:
    19.682
    Да де, сите глумите предобри све дур не дојде "налакирана" млада девојка што ќе замоли да ја пуштите или место да ѝ отстапите оти не се осеќа добро.
    Ако сте љубезни, бидете со сите.
    Оо лани ме пцуеше едно старчиште оти сум седнала, а јас со болки ама битно зборат они за култура кај млади.
    Еднаш ми требаше предност и во маркет и во автобус неколку пати и ја видов сета некултура према млади.

Последна измена: 16 ноември 2024 во 22:48
    На Selena01, fbaby, Alizée10 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.067
    Допаѓања:
    20.639
    Јас отстапувам место само на луѓе со некаков инвалидитет, трудни жени и жени со многу мали деца со нив.

Другите ќе си почекаат стоејќи или позади мене, и ако сакаат ќе им дадам и лажичка да си апнат од мојот газ.

14. SeñorPink

SeñorPink Нов член

Се зачлени на:
    9 ноември 2024
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    30
    Јас сите си ги пуштам преку ред, не ми се брза, еднаш ми се заредија пуштив тројца пред мене, оти јас со цела количка а тие со по еден леб, леб и млеко и нема смисла да ме чекаат мене. 5 минути ништо нема да ми сменат.

На eliesaab и GirlLove им се допаѓа ова.
  15. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    900
    Тоа што ти си имала лошо искуство негде тоа не значи дека јас или било кој друг глуми предобар и тоа не ти дава за право да оценуваш дали некој е љубезен, кога е, кога треба и да осудуваш нечии постапки.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  16. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.829
    Допаѓања:
    15.702
    Идев до Охрид еднаш, имав обврски некои, и ми студеше, изморена и реков ќе идам до Вајкики.

Се посвртив низ дуќан, поседив на тие за седење, си зедов да пробам патики и ај реков ќе појдам до горе и чекам лифт... Се убаци пред мене една баба со внучиња, големки беа 6,7 години и му вели на внуците : "тетката е млада ќе почека."

Не ни ме праша дали смее.

На Selena01 и fbaby им се допаѓа ова.
  17. Munchmallow20

Munchmallow20 Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.266
    Допаѓања:
    19.682
    Ако според младоста и тоа што "изгледам" супер некој оцени дека немам потреба да одам преку ред и да седнам, тоа е некултура.

На Selena01 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. SeñorPink

SeñorPink Нов член

Се зачлени на:
    9 ноември 2024
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    30
    Нема врска, јас тие од Iqos штандот си ги пуштам секој пат, на пауза се, колку побрзо испазарат толку подолго ќе имаат време да паузираат. И за сите така што се на работно време.
    А па ако ми речеш болна, ќе збегам оти се плашам од болештини така што win-win за тебе.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.215
    Допаѓања:
    2.960
    Рамстор ситимол недела? Нека фала гладен и жеден ќе бидам не влегувам, пола ден на каса ќе заглавиш па недај боже хартија за фискалната да снема отиде смената на продавачката со тебе :D никој не пуштам освен инвалид, трудница или жена со дете

На eliesaab, SummerGirl, GirlLove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.994
    Допаѓања:
    3.718
    Не пуштам ич никој преку ред. Ко шо знаеја да си дојдат ке си чекаат ред

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.