Како ме фати половината денес, не можам да мрднам, ми текна кога се заебавав пред некое време во Љубовни проблеми и совети кога имаше некој мака со половината и да ви кажам сега не ми е смешно ич..
Ќе ти помине како на кутре, треба време да си помине. После ќе бидеш како нова и едно да знаеш вака барем јас од мое искуство сум приметила ме мава некој си кармички малер, на што се поднасмеав како исмевање тоа ми се врати како бумеранг. И така се смеам само ако е за нешто убаво или вицкасто, комично, за друго ако знам да дадам совет или понудам помош, ако не мукла за да...пишав веќе. Ми се пријаде чоколадо ама станав си излупив мандарина е тоа е карактер со големи м..А Нема лабаво, само право кон целта
Сум имала ситуација во Рамстор трудна во 9 месец, една баба пред мене и се обрати на жена околу 40тите што беше пред бабата да ме пуштат пред ред бидејќи сум трудна да не чекам. Одговорот на жената беше: Еххх, па колку трудници има како неа нека си почека. Кој ја тера да доаѓа во маркет.. Пред една недела бев со малото на пазарење ( да се надоврзам и на членката погоре што пиша за мајката и бебето што плачело а таа количка возела ); не секогаш имаме кој да го чува, второ маркет е сите имаме право да влеземе - чим маркетот располага со колички значи има доволно простор. Но следен пат кажи кога ќе одиш ќе направиме простор за тебе . Нејсе, муабетот ми беше кога бев со бебето еден дедо ме пушти со молење пред него иако он имаше помалку работи. Се е до културата на човекот. Има луѓе како членкава погоре што очигледно немаат емпатија и култура, има луѓе и без разлика на нивната старост имаат осет за останатите луѓе пред нив Не е секогаш во старите луѓе, многу млади се исто така некултурни. Културата доаѓа од нас. Ќе направиме промена само ако почнеме од нас
Ама чувај боже да зуцнеш против родителите, па тие само најдоброто го прават за своите деца. Племето ваше, да ве стави човек на леб и вода да живеете дур не си ги воспитате децата. Утре и човек ќе утепаат со вакви играчки, ама пак неказнето ќе поминат и они и вие. Да посведочам вакво нешо или недајбоже да сум сама жртва, ќе пријавам со сите салтанати и ич патка нема да ме боли.
Денес налетав на првиот снег за оваа нова зимска сезона, скијачка да не пишам и сум толку многу среќна и превозбудена. Слично возбудена сум можеби како онаа што му кажа на покоен Драган, леле Драгане се возбудив. Заборвив слика од возбуда Спојлер
На планина. За следниот викенд си уплатив аранжман за скијање на повисока планина и поснежни слики ќе имам. Stay tuned.