Народот ја доведе државата до ова. Народот нека се буни,нека протестира. Младите баш ги заболе дупот! Гледаат да живеат во странство,а старите жалат оти нема да можат да се топлат во јсп,туку ќе мора дома да поседат додека да се среди фрката. На кој му е гајле за државата? На никој. Затоа ќе си играме како што ќе свират. Никој не се бори поради тоа што немаат за што да се борат. Од сите работи знаат убаво каков исход ќе има,никаков. Никој не верува веќе во Македонија.
Јака си. Од тема за јсп превоз,дојде пред сите да напишеш оти некој нешто чекал од мажот. Господе симни се
И уште едно да ви кажам, исчитани ми се сите теми од типот скопјаните и провинцијалците. Некои членки и членови викаа дека ние провинцијалците сме требале да протестираме оти немаме доволно кадри за образование, здравство итн.. во нашите градови. А зошто и скопјани не протестираат за на нас провинцијалците да ни се подобрат условите за живот во помалите градови? Епа сега не чекајте цела мк да ви протестира за автобусите. Снаоѓајте се сами.
Па она ми вика сум имала типичен гастербајстерски муабет. А она па има типичен македонски "насекаде е лошо, не само тука" муабет. Е од нив си патите, не од нас шо сме се иселиле.
Овие што качуваат непознати во кола што чекаат на автобуска...убаво од вас и хуман гест, ама не секој има доверба во непознати, уште па во кола да им влезе.
И јас тоа сакав баш да го коментирам. Убаво од многу жени шо се понудиле за помош, ама манијациве ова може да го искористат. Нека се пазат жените, особено помалите девојчиња, не им дозволувајте да влегуваат во коли на непознати.
Ноуп Ова не е типичен македонски муабет, реалноста е, и реалноста сите не' боли. Тешко е да се признае ама у секојдневен живот многу често ги глеаме срањата, освен слепи, глуви и ретардоси ако се праиме, ондак може да не ги приметуваме. Живееме у фантастичен свет Типичен македонски синдром ти се ситење, кукање и исмевање. Исмевање, цинизам и фалбаџиство ко рака под рака да ми идат некако.
A што се замараш па ти? Па твојот ќе ти даде, сигурно нема да ти даде комшијата. И мене ми дава, а работам. Значи не треба маж ми на мене да ми дава, треба на комшиите изгледа. Се' што е во брак заедничко е. Кој како си ја наредил.
Па не се замарам јас, шо викаш кој како си ја наредил, ама ете очигледно други се замараат за мене . Фала им.