Во училиште во Велес, 12 годишник за малку ќе задавел соученик. Детето е во кома и состојбата му е критична. Мкедонскиот Коста Кецмановиќ во покушај. Не знам дали кажаа на вести. Побитно според медиумиве е изгледа тоа што Агелер најавува нови црни листи и Апасиев шо опцул во собрание.
Само што пишав во другана тема. Ова е обид за убиство и треба да ги соголиш цела фамилија, без покрив над глава да останат. Па ќе видиш како сите други ќе се тресат нивното дете да не направи беља и ќе го носат по стручни лица за најмала ситница Не можам никако да замислам дете да нема никаква љубов и емпатија према било кого во живот. Од дома е сериозно ама сериозно потфрлено.
Гледам видео на Сител, нашле некој надуван за да збори пред камери, и го прашуваат дали касневте денес на работа, и он вика не, бидејќи вчера каснев и ме избркаа и затоа денес веќе немам работа и не каснам.. Лелее ќе ме фати некој грев што се смеам на ова човече..
Ехе касно палиш ти,се коментираше човекот овде..сигурно многу работлив бил,па јсп им дошло у прави тренутак како изговор на работидавците
Куче тепано со шипка 10 пати по глава( откако го врзале за нозете)од некој смедлив дедо. Има и видео кој има срце тоа да го гледа, јас немам. До кога вакви фекали од луѓе ќе шетаат помеѓу нас? Во кој свет казна затвор до 6 месеци или парична е доволна? Прво секира у дебармало, рандом човек закла куче плати казна и хајт, после у дром исто. Кур ми е двор ми е, ми се гади! Инаку згрижено е од Лајка и наводно е во стабилна состојба . Донесено со крварење од повеќе делови од главата, оток на мозок и неконтролирано мокрење. Е бе суртуци едни сите вака да ве измаваат кои малтретирате невини животни, шо не млатите некој кој може да ви врати
А еве го и дедо Љубе, сликата која кружи по соц медиуми, навидум семеен човек со внуци. Тешко на нив и на целото семејство со вакво смрдле, гад и фекал …
Ааа овој ли е тој избрканиот шо беше актуелен денес во темава Го гледав на Сител сега ама на муте го имав манато тв-то, ме замараат и не го слушнав шо кажва
Не го сфаќам она на невладините дека тоа што државата крати средства за лицата со ХИВ, дека има опасност да се заразат нови луѓе. Да, они треба да примаат терапија. Ама државата не може да ти стави во тиквата дека не треба да се онадиш без заштита, без разлика примал или не примал терапија. Секс не е зорт и доста го третирате ко таков. Ако пренесеш некому, ти си крив, не државата.
Не ти е сеедно кога ќе чуеш од некого дека не е сигурен дали би сакал да има дете со тебе затоа што имаш брат со посебни потреби, и дека му е ризик тоа што имаш таков брат.. Се трудиш да разбереш, си викаш чекај да погледнам и од негов агол, ама не е сеедно, од една страна си викаш секој сака здраво дете, ама од друга страна не знаеш како да се однесуваш..
Искрено ми е жал за кучето ни криво ни должно некој да се изживува врз него и сакам сторителот да си добие соодветна казна. А и уште повеќе ми е жал шо ве има во толку голем број по коментари за вакви случки, камо да ве имаше и по други сфери да ги заштитите и некои човечки не само животински права, можеби ке беше од нас нешто… А до тогаш, барем со животинчината ќе сте исполнети
Ами за да возиш точак ти треба велосипедска патека. Во Скопје ни тоа нема саглам. Ај замисли со точак и приколка за дете закачена како би поминала низ пластичарска на пример. Пред некое време имаше видео од некој новинар за тоа како ги имаат изгазено столбчињата со кои биле оградени патеките. На Германија и нема рамна друга држава кога се работи за таа инфраструктура. Тука да ти е мерак точак да возиш.
Позитивното размислување можеби не упалува секој пат кај секого, ама негативното скоро секогаш успева. Така да, труди се да ги избуткуваш негативните мисли од умот и да ги заменуваш со позитивни. Навика е у прашање, можеби напочетокот иде потешко, но со текот на времето станува спонтано и природно. П.С. Париз изгледа преубаво утрово со снегот.
Гезуар дитен е алфабетит те ѓухес шќипе! Мојов град е веќе преплавен со шќип знамиња, од пет бандери, четири се со се две албански знамиња и само една е со едно албанско едно македонско, значи едно македонско на 9 албански знамиња. И тоа ова не е ништо, сега само по бандери се закачени, ти да видиш за 28 ноември што ќе биде албанско до албанско, кој ќе го најде македонското среќа ќе има цела година ко париче за василица. По кружни, по булевар, по плоштад, кај Дехари на профил само што ќе има не па низ град. За потсетување, градот Кичево е со 55% Македонци и само 28% Албанци, додека општината е 46,5% Албанци, 46% Македонци. Потсетување од претходни години:
Како што разбрав детето што заврши на неврохирургија бил тој што со уште неколку соученици правеле булинг врз детето кое го нападна. Се повеќе и повеќе има насилство. Не треба да се ќути, треба совреме да се превземат мерки За кретенов што го тепаше кучето, кај нас ќе добие мала казна, но Божјата казна е голема, и се надевам дека кармата ќе го стигни кога тогаш