Ubaini, makedonskoto naselenie sigurno ke ja upotrebi starata nedobra taktika na molčenje i stavanje rozevi očila +zaedno so parolata"kuti, ima i pološo "
Светот прави подготовки, припреми во случај на светска војна Овие светските лидери сите се поулавени од желба за моќ, влијание и богатство
"Светските лидери" се само актери, марионетки кои извршуваат наредби од некоја мрачна сатанистичка позадина.
И да не се тие, други ги замениле. На обичниот човек најважно му е да има пристоен, спокоен живот, без војни и насилство.
За жал е вака. А никогаш не ги сфатив овие луѓе. Нема ништо лошо да сакаш поише пари, подобро место у општеството и да сакаш подобро за твојата фамилија, но зошто ова мораш да го праиш на лош начин. Има подобар начин да се збогатиш, а не вака, да натераш веќе угнетени луѓе да патат за твои интереси... жално. Се плашат ли бе овие од Господ? 100 години уназад е веќе вака. Се праат системи и од тие системи само бенефит имаат оние најбогатите. Ако си работник у капитализам, секад го влечеш подебелиот крај...
Сакав да можеше пак да се вратам во детството, кога немав појма за ништо Баш у детството, до кај 2010
Зависи има сериозна разлика меѓу Бог и бог. Ако е со голема буква се однесува на Јехова ако е со мала буква се однесува на било кој бог (Зевс, Шива, Ра итн) затоа е најпервезно прашањето во вербална форма: Дали веруваш во б(Б)ог? Незнае дали е со мала или голема буква. Една од префидните ефтини финти на христијаните. Магла и мутна вода...баш доблесно.
СТрам ги било, перфидни едни. Јас не сум читала записи за Зевс, а ни за Шива богами, не би знаела тоа А англиското, којзнае кој бог е, ето моја грешка, признавам.
Не знам што се лутите за автобусите. Се знае периодов дека на слави гнетете, па треба све тоа да се стопи со пешачење, гледате Данелче како мисли на нашето здравје
Лошо многу од кога дознав дека баба ми добива рак на матка неможам да спијам убаво, неможам да јадам,цела сум потресена немам концентрација за ништо ,плачам ,имам мачнини...таа уште не е ниту западната не знам до кога ке живе. Имам ужасни сцени во глава ,тага во душата. Како да не бидам таква ептен сум слаба мислам пропаѓам. Не ми е добро воопшто ,се мислам што ќе се случи сега ионака сум затворена се плашам да не се затворам уште повеќе по оваа сега.