Мене ми е чудно поише и пошто кога слушам. Ме навикнаа на појше и пошо. За ко не ми е гајле ако му смета на некој. Ми штеди секунди.
Животот има чудна казна за секоја душа. Континуирана борба. Знаеш како да познаеш тага? Гледај во очите. Има се, а сепак не е доволно. И тоа натежнува на грбот, го носиш со себе, секаде и секогаш. И полека те крши секој ден по малку. И на крајот си долу, и никој не знае. И пак стануваш, и пак борба. И така во круг. И во еден миг се вртиш и гледаш назад, и конечно сфаќаш! Тоа секогаш било така. Уште од прв чекор, од прв збор, прв заб... едноставно секогаш постоело! Кога се отворија очите за да видиш? Зошто секогаш одново прогледуваш, а никогаш не гледаш? Ако тоа е секогаш така, нели сфати веќе, нели успеа да сфатиш? Не. Не успеа да сфатиш и нема. И пак ќе се залажеш со малку, ќе станеш да се бориш. И пак ќе паднеш. И никој нема да знае...
Треба да се врати ајподот, само освен симнати песни, да има пристап до аппс како Спотифај, битно да е уред исклучиво само за слушање. Јас мобилниот претежно за тоа го користам, само што пристапот до форумов и други соц. мрежи ме влече да залутам у скролање. Башка шо батеријата ја цицам со константно слушање, а да иам ајпод, мобилниот ќе ми е недопрен и ќе го полнам можда еднаш у неделата. Пред 15 години тоа ми беше омилен уред, сега радо би купила еден.
Ова што ти го бараш веќе го има(ше). Ipod touch 2022 е последниот што излезе. Има на него апликации, и е како мини мобилен. Плус ако си аудиофил, LG V30, кој е веќе стар телефон, за мала цена е одличен избор. Има најквалитетен 3.5mm jack за да може да прикачиш Hi-Fi слушалки. Неспоредливо со новите телефони. Под 100€ му е цената.
Државава ни тргна напред од кога сменивме власт.. Уште Данела да ја тргнеме и се вратиме како пред сдс.
Прочитав статија 61 годишна жена се поридила во Скопје. Ин витро процедура. Прво се израдував затоа што женичката конечно си го остварила својот сон да биде мајка, но ова повлекува низа други прашања. Нема да глабам, а има и тоа многу да се раствори темава. Нека е живо и здраво бебчето, тоа е најважно.
Нека е живо и здраво бебето, ама мене тоа не ми е во ред, си има за се возраст, биолошки не сме предодредени да раѓаме на 61 година, мислам нивен избор, јас после 40 не би раѓала дете, сакам да си живее младост, а не да мисли на мене да сум му обврска.