Немам јас толку сенс за бизнис како нив, затоа ќе си работам од 9-5 и ќе одам два пати годишно на одмор..
Ако некогаш се збогатам на нелегален начин, ќе познаете по сликите што ќе ги постирам на Поинаков фемина Инстаграм и Што последно си купивте.
Многу ме нервира на топ шоп за black friday со двеве водителки на бина што се маваат и церекаат како трештени, особено онаа со наочарите. Бес ми ствара кога ќе почне на тв. Не знам дали сте ја загледале. Толку само да кажам, негде морав да ја извадам нервозата.
Блек фрајдеј е тотален булшит, бар кај нас. И уште сите се лажат Бесплатно ги даваат стварите, да секако па толку еуфорија да има Сдк 2 Времево е тешка депресија Ех која будала бев порано што мислев оваа сезона најубава е, мало сутра е така Сонце ми фали, коа ќе изгрее одма подруго е, и расположение и се, вака down си, плус зачинето со отровите во воздухот = крш од сезона Ептен романтична и убава..
Убедена сум дека новогодишната/божиќна атмосфера е ултра festive пошо на нешто треба да му се радуваме и да бидеме во исчекување во овие темни денови кои треба да ги изгураме. Некако да си го разубавиме и развеселиме секојдневието, де. Реално ко шо животните се повлекуваат, хибрираат, не се баш активни, такви треба и ние луѓето да бидеме. Барем у ладниве, стемнети и тмурни денови може да паузираме од правење што повеќе и едноставно да си наштимаме во главата дека е време за споро, релаксирано нефорсирање.
И уште еднаш шпонците докажаа дека по шлајм народ не постои од нив. Од која држава леб јадат? Каде клечат? Жално и срамно. Вака ли се празнува ваш празник? Не е ни чудо што никој не ги сака. Склони кон тероризам, убиства и немири. Кое ниво на “интелигенција” е ова само се чудам? Како и секогаш секое чудо за три дена, имаат среќа што не е на власт некој стабилен. Ќе ги вратеа пиштол голи од пештерата од која се симнале. Друга тема е тоа што им смрди кожинката на лој.
Се слагам за black friday кај нас. Имам чувство дека 2 месеци го трубат по тв, спонзорирани реклами, ми се чини ќе почне од фрижидер да ми излегува хајпов. Е сега да не мрчам само, си купив чизми од H&M со 20% попуст и знам дека е реален оти чизмиве ги меркам цел месец и таа цена беа редовна. Пак да промрчам, специјално отидов во 10 да ги земам и да си одам дома, молов вриеше од народ како последно да е. Цели денови сум дома и од дома работам, често ми брмчи сител на тв во позадина и сакаш неќеш ќе слушнеш, значи цениве на топ шоп се исти ЦЕЛО ВРЕМЕ. Не знам на кој му прават маркетиншки трикови, ама дал било блек фрајдеј или новогодишен попуст или било кој ден, цените на се им се исти. Затоа ме мава на нерва она трескање на рекламите купете па купете до 2 декември, кога на 3 ќе биде иста цената само друга реклама.
Од една страна меѓуетнички тензии, насилство, палење на знамиња, а од друга страна секоја другарка која ја имам или сум ја имала има или имала во минатото дечко Албанец и супер им било.. Од една страна насилство и омраза, од друга страна љубов, мене не ми е јасно како вака.. Плус, сите албанци што јас ги знам, мој колеги од факултет, се се мирни луѓе, учени, и на нив им сметаат овие дивото племе што сакаат да ја уништат државата.
А и таа Г.Албанија шо ја посакуваат, малце од малце да поднаучеле историја ќе ја барале негде кај Азербејџан, ама изглеа посилни се тие.
И љубомориш на Џенифер пошо сеа она е соло, а ти не.. Каков морон е овој Афлек, спиеше на сфатба...Кринџ лелее ...(sic.)