1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    856
    Допаѓања:
    1.313
    Немам сили за понатаму...
    Уште од мала се плашев од загуба на блиски еве уште сум таква.

На Cycloastra му/ѝ се допаѓа ова.
  2. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.434
    Допаѓања:
    12.133
    Седел човек во меана во Алепо. Гледал наоколу и над себе ја видел смртта. Го јавнал коњот и во галоп се упатил ко пустината. Видел оаза и решил да одмори, кога таму ете ја смртта.
    -Нели ти избегав во Алепо
    - Не знам јас тоа, ние тука бевме договорени

На Selena01 и Dominodancing им се допаѓа ова.
  3. Dominodancing

Dominodancing Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2024
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.052
    Porazlična e malku prikaznata sepak ok e i tvojata,inaku ja imam čitano se vika" Appointment in Samarra"

На нина122 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.337
    Допаѓања:
    24.347
    Сфатив дека луѓето може некогаш да чекореле по ист пат, но кога се нашле на истата раскрсница и се разделиле, поради што потоа завршиле на сосема различни патишта со различно видување, а сепак исто искуство зад себе, во тој момент би си кажале "ти мене не ме разбираш, не знаеш како е", само затоа што секој од нив различно се снашол. Заклучокот ми е дека секој различно се носи со болките, различно се бори во борбите, различни приоритети поставува, па следствено на тоа, различно си го поминува животот.

5. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.519
    Допаѓања:
    18.482
    Сашкааа шо да речам фазла домајчин чоекккк преубо го испланира сето како поминавме, отсекогаш сум те почитувал и сакал ко брат. Едвај чекам свадба или вердиба шо и да одлучиш да прајш, преубо че си поминиме и ќе штедам пари отсега за да дадам што е можно повеќе!

На Feniksgirl, NPN, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.288
    Допаѓања:
    163.476
    Јас знаев само за Алпско без лактоза. Океј ми е на вкус колку и секое млеко. А, а неќам вкус на млеко. Обично го заменвам со растително. Ама абер немав дека има толку други производи без лактоза и деф ќе ги разгледам и пробам. Лактаза имам. Ама исто ко да немам оти ја заборавам. Фала!

На Anika55 и SeñorPink им се допаѓа ова.
  7. SeñorPink

SeñorPink Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2024
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    73
    Лактазата се пие пред оброк и трае некои 30-тина минути, ако поминеш над, пиеш пак. Ако имаш некој од ауслендериве може да ти донесе и од посилните на ДМ бренд, што се двојно дејство, и имаат и споро и брзо испуштање и траат подолго време.

Лактоза инаку во тврдите кашкавали ја има малку, пармезан по правило нема лактоза, Алпско произведуваат јогурт и кисело млеко безлактозно, но Миволис наш има понекогаш проблеми со квалитетот, ама ништо онака драстично. Безлактозни ти се дел и од оние протеинските пудинзи, Ерхманн и Виндија, ама пази, Цотт не се, иако до пред некое време беа (ја сменија рецептурата).

Јас без проблеми јадам жолт кашкавал во количини до кај 100-тина грами, иако и повеќе ми се случило да изедам и да немам проблем.
    Ако одиш по поголемиве маркети има на слајс и безлактозна гауда/едамер од оние во црево за сендвичи правење.

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  8. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.434
    Допаѓања:
    12.133
    Дискутиравме со другарка дали Албанците се познаваат дека се Албанци само од лик.. И јас викам јас ги познавам значи, не сите, ама поголем дел кога ќе го видам во фаца знам дали е Албанец или не, и она ми вика дека сум била расист и дека немале карактеристични црти на лицето за да можеш одма да препознаеш некој дали е Албанец или не.. И после дојдовме до заклучок дека тие албанци што се од селата се малку понецивилизирани во однесување, посељачки се облакаат, и се познаваат, а овие што се цивилизираните и негувани не баш.

9. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    3.935
    Допаѓања:
    12.099
    Верувала или не, имав колега од село албанец. Поцивилизиран, покултурен и поскромен од овие градскиве. Видно воспитуван и информиран (за повеќе теми) иако мајка му беше без образование. Така да, секогаш има исклучоци.

На blackpanter, Трагедијаупмм и нина122 им се допаѓа ова.
  10. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.434
    Допаѓања:
    12.133
    Верувам дека има и исклучоци..

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  11. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    4.244
    Овие се однесуваат како да не виделе метро до сега... |(

12. Alek90

Alek90 Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2024
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    44
    треба да седам цел ден пред пц да работам, ама ми мрзнат нозете после 30 минути и ич не сакам да ми е ладно цело време

13. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.434
    Допаѓања:
    12.133
    Платил плус пари за да седи до мене во авион.. :inlove::inlove:

На $ophia, blackpanter и eliesaab им се допаѓа ова.
  14. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.337
    Допаѓања:
    24.347
    Муж ми пуштил MTV 00's и моментално ја слушам "U Remind Me" од Usher, и иако никад не го слушав, ме врати у времето кога имав 11 години и музиката ми беше СÈ. Значи апсолутно сè, ништо друго не ме интересираше, само музика. И тогаш у 2001 имав само MTV и VH1 за откривање музика, па симињавме песни или разменувавме цедиња, ги стаавме во компјутер за да слушаме. Немав уште мп3 плејер, а ќе убиев за еден. И пошо само ги имав тие канали, по цели денови гледав спотови. И документарци, на VH1 често имаше, поготово обожавав за рап кога даваа.
    Памтам точно што слушав у тоа време: "Hybrid Theory" на Linkin Park, "Chocolate Starfish and The Hot Dog Flavored Water" на Limp Bizkit, "Satellite" на P.O.D., "The Marshall Mathers" на Eminem и "Сафизам" на САФ. Значи овие 5 албуми така ми се врежани во меморија и осеќам посебна љубов и носталгија према нив. Ама пошо многу спотови гледав, истовремено ги знаев сите популарни песни, рап, рок, рнб, поп, небитно, ги знаев. А тогаш повеќето ми беа тапа. А сеа ете ја слушам песнава од Ашер и сфаќам дека сосема солидни песни имало, само друг ми бил вкусот.
    Шо знам.... 2000 до 2003 за мене беше пикот на популарната музика и културата околу поп ѕвездите.
    У тие пар години едвај чекав да излезе ново списание за да имам нов постер, нови слики, нови вести. Списанијата ги чував ко свето нешто.
    Ко ќе беше време за VMAs (и MTV movie awards, ама другово ми беше врвот), го гледав во живо во текот на ноќта до 6 саат сабајле, навивав кој да победи, се потпалував на настапите. Интересно беше. После нешто се смени.
    Или јас се сменив.
    Се зацапав у рап. Само рап и ништо друго.
    Сè до моментот кога на средина у средно ги открив Avenged Sevenfold. Па Parkway Drive, па A Day To Remember. Златната декада од 2005 до кај 2015та...

Сеа ретко налетувам на изведувач што вистински ми се присвиѓува, да ме натера да му преслушам дискографија.
    Заврши песната на Ашер одамна, јас се удавив у носталгија.
    Пак...

Последна измена: 1 декември 2024 во 20:50
    На Bezimenka90, TammiB5, Трагедијаупмм и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.014
    Допаѓања:
    3.773
    IMG_8808.jpeg

Најаката пи*ка на Балканот…
    Не е хејт само како не дупат мужињата во здрав памет

16. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    3.329
    Најјака за некој без очи

На GymGirl❤, _Vera_, Billy Idol и 6 други им се допаѓа ова.
  17. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.053
    Допаѓања:
    66.738
    Не ги пренесувајте овде расправиите, нема потреба.

На Stark, Трагедијаупмм, sino.o.oka и 4 други им се допаѓа ова.
  18. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.327
    Допаѓања:
    11.793
    Анди Исмаили млад дечко од Гостивар по 5ти пат е светски шампион во танц. Дететото растура, а нас во фокус ни е дали Агнеса ја фатил некој бизнисмен за рака или како и да беше

На Vikktorr, Miss666, Трагедијаупмм и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.726
    Допаѓања:
    177.620
    Да прашам во доверба
    ХУ дис?
    :D

На _Vera_ и FridaodaMk им се допаѓа ова.
  20. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    3.329
    Ахаххахахах се прснав од смеа.
    Ако ти се верува појма неам ама мене ми е грда, ко бугарска чизма ми е у главата.

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.