Ноуп. Пишав за да знај кој упат ѝ треба зошто е возможно. Само требало докторот да знај шо треба да ти дај. Јас прашав мојот доктор кои ми се опциите или да одам Плодност. И ми кажа кои ми се опциите. Башка ми требаше со членката директен ЛП контакт пошто низ исти работи одиме во исто време. Јебига, peer support. Инаку јас не можам со ова да се согласам. Со хемо почнав одма и зато итно испитвањата пред прво хемо имав инаку ќе мораше да го одлагам. Ама таму неќев да влезам пред тие шо имат итен проблем иако сум стигнала во првите. Многу ми сметаше дотичната госпоѓа шо викаше "јас сум онколошки пациент" за да влези пред жена шо се витка од болка. Скроз нереално tone deaf ми е то. А за исто чекав како дотичната. Пред прво хемо скроз способни бевме двете.
Сакам да кажам дека ми излезе рилче: „пишав имињата на другарките на chat GPT и му реков да ни напиши приказна со престврт и беше прејако“ и ги пишав имињата на другарките на chat GPT и му реков да ни напиши приказна со перстврт и е прејако. Дали квалитетот на пишаното е голем? Не. Дали пресвртите се најјакото нешто шо постои? Не. Ама се осеќам како да е за нас и ми има голема важност како такво и им праќав во чат и сега го средвам во ворд зошто ја продолжваме приказната да видиме шо ќе се случи. И мислам дека ќе е нешто од приказните шо ќе ги читам наново и наново оти ете, ми имат огромна вредност само ради ликојте т.е. јас и другар4ињата.
Ртг веднаш прават во кој ургентен центар и да идеш. Плус со приоритетен примаат во Чаир и во Ѓорче (за ртг). Па и ортопеди примаат со приоритетен. Болка може да се истретира и во матична амбуланта да ја смириш. И што доби од систина? Терапија иста и совети што ќе ти ги каже и матичен лекар.
Бањајте се луѓе! Вода сапун и 15 минути време ви треба ништо поише ништо скапо а многу здраво за вас и луѓето околу вас! Срамота е не бањати да се шетате!