Поздрав до мајките на деца нејадачи, мојава сега бегаше од тост со зденка, ама парче хартија слободно си изеде.
Been there done that. 18 god ziveev na spageti. Niso drugo, i so dobro i so loso. Meso za ziva glava ne probuvav. Na 18 prv pat projadov pilesko, sama sakav. Sea sama baram doma. Ostajte gi ke vidite sami ke prosakaat.
Поубав е животот во 30тите години отколку во 20тите. Туку, немам ракчиња јадено никогаш, видов во Кам и некако ми остана мисла да пробам. Како е најдобро да се зготват?
До 10 години, дома ми готвеа 3 ручеци затоа што не јадев ништо, по 10 почнаа да не готват затоа што почнав да јадам се...дури и одвишок.
Не се замарај Ако е детето не јадач ,цел живот ќе е такво,ако му е крвна слика добра уживај.Од искуство ова ,оти и јас барав Пиковит ама дека ми беше превкусен,а не ме направи јадач. И децата имаат периоди ,кога се во раст имаат апетит,а кога стагнираат во растот им е намален.
Минатиот месец газдата на станот ми пиша околу 5 во месецот да дојде да му дадам пари, му реков денес не можам, утре, и ми вика утре јас не можам, ќе ти пишам кога ќе можам, после тоа два пати сум му пишала кога ќе дојде и секогаш исто ми враќал кога ќе дојдам ќе се најавам.. И денес доаѓа типов лут, камата му ставале на сметки, сме каснеле со плаќање, ова она, викам јас ви пишав, вика ама мене камата ми ставаат ти редовно не ми плаќаш.. Значи се понашаат како сељандури, никад немам каснето со плаќање, он сам не дојде на време..
Посебен круг у пекол за сељаци што увек мора да идат со кола у некој фенси кафич и мора колата да ја испаркираат најсељачки и да попречат минимум 3 други возила нормално паркирани. На вакви комотно гуми би бушела. Јас ако не можам да мрднам ради тебе, нема да мрднеш и ти, ебате сељакот.
Мене па ептен глупо ми е така сметките на кираџиите да ги плаќам, колку си потрошат нека си платат сами. Исто и за сервисирање на работите. Не знам? Дури и јас кога би бил под кирија би сакал нормална кирија со тоа да си ги сносам трошоците за одржување и слобода во просторот. Многу ми е бедно секој месец-два да доаѓа газдата да ме проверува. Еве лично сме имале кираџии каде не сме се појавиле со години да ги провериме, оти глупаво е ако сме искрени. Јас тоа го перцепирам за брцкање во интимата.
Аа овој доаѓа, ич нема срам, секој месец, ми проверува во кујна, во тоалет, првиот месец дојде и влезе во тоалет рече да видам да не ми фатила негде нозе машината за сушење алишта.. Му реков да му праќам пари на сметка, неќе да чуе, само на рака, а локација и цена ми одговара ептен за станов.. Од она што сум го слушала и од други, дека скоро сите сопственици на станови што ги издаваат се исти.
Реално, за оваа локација и цената која ја плаќам сите ми викаат нема да најдеш друг стан, така што, додека не се преселам во мој стан или куќа, не го менувам, а тоа се надевам ќе биде брзо.