Ги има, ама после кога не си во станот ти шетаат внатре. И скоро сите газди имаат дупликат клучеви. Смени си го совреме. Макар менувала и често. Подобро тоа, отколку да ти влегува некој.
Ми фали периодот од годината т.е. сезоната пролет/лето кога работам од 10 до 12 часа дневно, повеќе сум организирана. Кога е мртва сезона јас не знам да си со организирам слободното време, немам време за ништо или поточно времето го губам залудно. Се нервирам ама во меѓувреме не превземам ништо
Толку е нормализирано и форсирано пиењето алкохол што побогу треба да сум среќна што црн дроб ме боли и од малку алкохол па имам саглам оправдание да не пијам. Јеботе, зашо не пиеш па зашо не пиеш. За да прашаш.
И не си друштвен/а ако не пиеш Обавезно така се мисли, не знаеш да уживаш.. Не пиеме бе, мразиме алкохол, вкусот гаден ми е, не сакам, е толку едноставно е. Нема причина. И нејќам да пропијам. Можеби ајде од освежителните коктелчиња некад, преку лето најчесто ги сакам, тие што се ко сок, може и пола чаша вино за некој повод, еднаш на сто години, редовно да пијам, НЕ. Не сакам. Кој сака нека си збори шо сака.
@Munchmallow20 Кога отвораат шишиња ми иде да им ги земам и по глава да им ги мавнам. Они нека зборат, но на крај они попрво ќе направат некаква белја ради тие чаши и шишиња што ги препиваат. Не пијам, па не сум друштвена и интересна. Како не. Тие што ми го зборат ова не се. Не е до тоа што се внесува. Како сум добра за тие што не пијат и тие што пијат само малку? Со такви иде супер. Ако е погоден муабетот и без вода убаво се поминува.
Не ги осудувам тие кои си пијат со усул, пијаниците секако ги осудувам. Ама очекувам и за нас коишто не сме по алкохолот разбирање да имаат, да не не' гледаат чудно, ко што знаат. Толку. Иначе да, за да се опуштиш и забавуваш, алкохол не ти е потребен, изговор е само тоа, или за кого - како. Битно се може и без него.
Јас па тие шо се палат на алкохол ги глеам чудно, ебате недораснатите. На лето сакам ладно пиво повремено, а вака општо ми се свиѓа добро вино и одредени румови и вискиња, може пар пати во годината да си дозволам, ама не паѓам у несвест ко кој знае шо да се.
Гледам Seinfeld моментално и стварно ич не го сакам Џорџ. И зборав со чоек шо ја има гледано и напишав прво грубо дека не ме бендисва ликот. И ја напрај грешката да ме праша зошто. Се знајме, требаше да знај дека то е покана за то шо се случи. Испадна анализа на цел лик детално, од прва поставеност на ликот, кога почна да е неконзистентен, зошто то функционира против природата на ликот, кога можеле та промена да ја напрат, зошто тогаш би функционирало, па се до начини како би можел да се подобри. Ми рече: "исто како ко гледаше хорори, премногу анализираш ситкомс во моментов". Ама мислам дека една реченица не е доволна за да кажам колку го неќам Џорџ. Пак ќе речам, родена да бидам јутубер, "осудена" да работам нешто друго. За пиење, не сфаќам зошто се наметнува пиење, и то иди од чоек шо е скроз комотен со пиење и има "drinking buddies". Алкохол е нешто шо би требало да сакаш да го напрајш за да си поминиш убо. Ако неќиш - нема алкохол да напрај да ти е подобро. Ако сакаш - не боли да се напиеш малку. Во сите друштва имаме некој кој не пие многу време и нема смисла да се прај како да е проблем. Можам да понудам да му турам, ама не можам и не треба да го терам да пие или да напрам да се осеќа неубо оти не пие. И сега јас кога не пијам лесно се вклопвам пошто сите се океј да има некој кој не пие. Башка имам сегде некој шо не пие па насоки шо интересни работи можи да се пијат на подолга седенка.
Или тоа или некоја драма се трудат да направат. Многу провидни се, ама и досадни, скроз досадни. Дајте нешто поинтересно, до сега невидено..