Ужасно чувство да бидеш изигран од луѓето кои по дефиниција би требало да ти се блиски. Биди мудар во однос на тетка ти, размислувај рационално, толерирај ја колку што може и додека нештата на одат во сечија корист, но гледај да биде најмногу во твоја, без да биде на друга штета...Со среќа во наоѓање на луѓе, девојка, другари што ќе ти надоместат за таа изневереност и што ќе ти покажат дека почитта, вистинската припадност и љубов се возможни до тој степен што манипулациите на твоите „блиски“ ќе ти биде смешна и далечно минато и доказ дека си можел да поминеш низ тоа...Тешко е, ама тоа е вистинскиот начин. Имаше една: Кога поминуваш низ тешки моменти продолжи да одиш... И тоа ќе помине.
Прееска истото го коментиравме со свеќи. Седевме и наеднаш бам бам,и тоа беше многу јако,сигурно од тие едни како бомби петарди пукаа децата на патот. Кучето не знаеше на кај да фати,и син ми скокна од кревет преплашен.... се надевам дека децата ќе останат со сите прсти на рацете годинава
@Stark само смирено и политички, оти поинаку и нема како. Во секој случај, тешки се овие работи. Буквално, газење по лед.
Ова многу зависи и што и каде работиш. Во мојава сфера и кај што имам работено, многу е битна добра координација во работата зашто никој не работи независно од другите. И ако немате така воспоставено убав другарски однос него сте на здраво колешке, чао колега, нема да тече работата. Барем јас не можам во ткава средина да работам кај што сум ко на трње пред другите
Прекрасни работи од декорации има за безпари во Синсеј. И другите идеи од @MissChievous се веројатно одлични.
Тоа што машки член на форумов има паметни, интелектуално склопени мислења, важи за паметен член кој знае да дискутира, важи веројатно и за човек со високи морални вредности, а истиов во порака ми се лигавеше зашто не сум му вратила ОДМА на порака е само доказ за тоа колку добро ваквите предатори може јавно да оддаваат одлична слика за себе, а зад завесата да се тешки манијаци и несозреани лиглиња
Многу ме нервираат луѓето еј, со сила се прават неписмени, ми вика ај еве ти прашај јас не знам албански.. И праќам од гугл транслејт линк и и викам еве овде ќе си преведеш.. И ми вика не знам јас ова, викам што не знаеш, не знаеш на македонски да напишеш, да одбереш превод на албански, да го ископираш и пратиш каде треба и после кога ќе ти вратат истото да го ископираш и да го преведеш на македонски? Онаму на Фејзбук знаеш да коментираш кај сите роднини на слики, локација да ставаш да се знае каде си, да си правиш ефекти на слики, да нарачуваш се и сешто, ама кога не ти одговара или те мрзи одма кажуваш јас стара сум не знам тоа.. Демек јас албански учев па знам..
За два саати сум на магнетна резонанса на снимање и малку сум исплашена, во тоа како сандак ќе треба да ме стават леле мајко.
Ништо страшно,ќе ти пуштат звуци,ко тапани да ти чукаат,фокусирај се на нив,и ќе заборавиш оти си у сандакот
Ne mora bas da go upotrebuvas zborot sandak ili taka da go zamisluvas, podobro zamisli kako da si vo nekoa vremenska kapsula i patuvaš vo vselenata hahah
Тапани бе Комшиите праат реконструкција со сечење бетон, а ти праиш техно журка-ете тоа е филмот @нина122 И пократко е отколку реконструкцијата на комшиите
Ништо ќе легниш во тоа, ќе слушаш како јако зуја и ќе си велиш во паметот леле леле нека помини побрзо само... и ќе помини.