Абе друго е Шер шо цел свет ја знае, а друго е Жана од Македонија за која никој ништо не чул Од нашиве помлади генерации, скоро никој не ги слуша овие калиопи и оваа другава, како се викаше.
Не знам кој ги дигна Јован Јованов,Врчак и Елвир Меќич да пејат? Скоро излезе нешто препеано со оној малиот Пајак. ( му ја згрозија кариерата) а таман почна со хитчиња (Кога веќе сме кај тие генерации)
Ај ти, не живееш во Македонија, ама Каролина и Калиопи ако не пеат, не знам кој пее. Особено Каролина, ако е таа таа што не знаеш како се вика. Вие генерации, дали слушате, дали уши имате - не знам
Па не беше муабетот ти што подразбираш, туку претходно спомнаа дека само Бојана лижела кај ВМРО а Каролина и Калиопи не, но бидејќи не е така затоа ја споделив веста лижеле и тие и најверојатно како и Бојана наплатиле дебело за тоа.
Калиопи има нови песни. Пуштани се на радио баш. А и општо онака си ги пуштам по дома јас и ооогромен концерт имаше пред 2месеци.
Исто. Јас па мислам и пижама можам да облечам под мантил. Секогаш си викам како им е на тие во банка што работат....
Зошто да не им личи? Како му личи на Петар Грашо? Жељко Јоксимовиќ? Жељко Самарџиќ? Цеца? Или не им личи затоа што тешко веројатно дека песните ќе им достигнат некој поголем резултат? Успехот им е на стара слава, да бидиме реални.
За носталгичен човек ко мене, ем ми се слатки, ем ми се ултра чувствителни тикток "somewhere on Google maps" постовите.
Не се така славни, немаат толку хитови. Нашиот народ не ги слуша. Кој слуша Црно и бело е се...Си слушаме Умречу због те лепоте...Нема споредба тие со овие нашиве.
Шо, поквалитетни се овие другиве? Посебно турбофолкерите кои ве забављаат. Продужете шит музика да слушате Иначе, да, неспоредливи се. Кичот си е кич. Секој со својот вкус. А и знаеш како е, секад се плукало, се плука и ќе се плука по нашето. И сакаме да нѐ цени некој друг..