Не знам како родителите си дозволуваат толку да потфрлаат.Толку да не се мисли на последиците. Страшно е.
Јас не ги разбирам родителите што на дете што не е ниту на училишна возраст му купуваат петарди и уште се смеат кога со нив плаши животни, па и се гордеат со тоа колку петарди се испукале, пироманот на тато хаха. Побогу, експлозивна направа му ставаш во раце, ќе се повреди или самото себеси или некој друг.
Ужасно мразам кога некој треба да напредува у карира оти е АЛБАНКА и оти е ЖЕНСКО. И заптоа некој способен маж ќе биде отфрлен. Исто како на факс, морале да бидат 20 посто албанци, и они со минимум бодови влегуваат, а паметни дечки со поени мнооооогу над нив не влегуваат во квота. А ние гомна јадеме оти еден ден вода немало. Што е најлошо, у проектов, македонци за пари го прават ова. Гнаси.
Колку е тригеринг да го речиш ова, како смееш како силна независна жена да бараш нежности и внимание. И да не заборавиме, тоа по автоматизам значи дека мажот до тебе не сакаш да го разгалуваш.
Сакам да кажам дека,премногу ме трогна веста за неговата смрт! Вози ги Фезви сега небесните рајски кочии,таму каде правдата и мирот се достижни. https://shilomagazine.com.au/2024/1...hgptP_RVl3hA0hYQQQ_aem_2vSZU9MD12VpLX69xRyenQ
Преку патка од статуси дека колеги што славеле во кафана, биле лицемерни оти сигурно еден за друг најлошо правеле ама сега демек се почитуваат. Па како колегите се некои небитни таму караконџули што ич не ти е битно дали ги има или нема во животов оти они не ти биле ништо, си идеш дома и не ги ебаваш. Јас сфаќам дека во секоја работна средина има секакви ама толку да блуе омраза према луѓе со кои поминуваш пола ден само оти не ти се фамилија или блиски другари не можам да сфатам, иако ништо лично не ти згрешиле. Сум се нашла во многу токсична средина и знам како е. Ама затоа и не издржав таму и си најдов подобро каде иако имало и недоразбирања и сѐ, пак на крај на денот знам дека не мразам никој, пак имам срце да помогнам за нешто, да направам муабет, да седнеме на кафе и тако даље. Не сакам никогаш према асален колега да се понашам ПРЕформално, да одговарам само со да и не, никогаш да не отвориме лабав муабет за нешто секојдневно неповрзано со работата. И ваквите што само работат и не ебаваат никој оти боже сачувај на некои небитни ќе им правам муабет и лице, ми се скрос одвратни и не ги сакам
Јас на колегите што ми се лицемерни, гзолижачи или едноставно што не можам да ги поднесам скроз не им праам муабет. Не дека официјално сме се скарале, ама не можам да се фејкам и да се праам дека ми е ок. На некој индиректен начин се знае дека не се поднесуваме и тоа е тоа. Си живееме само ако треба нешто поврзано со работа, неформален муабет избегнувам скроз.
Za ova doždlivo i studeno vreme nadvor vi predložuvam idealen film so takva atmosfera. Opis:3ca prijateli na pat kon doma edna studena u snežna nok naiduvaat na misteriozen progonitel
Последниов месец допирам мобилен, компјутер или телевизија само за пари. Или директна заработка, или заштедуваат или гратис. Мирна глава и доста пари.
На денешен ден пред точно 6 години сум дипломирал. Ретроспективно гледано од тогаш се досега не сум истиот човек, ама гордоста иста!
Кога се работи за женско здравје, колку само е штетен наративот дека кревањето тегови и мускулите се „машка“ работа, а жените за да зачуваат некоја општествена претстава за женственост не треба да подигнат ништо потешко од шише вода... А во реалност, качувањето мускулна маса е многу долг, бавен процес, што бара огромна конзистентност (што повеќето луѓе ја немаме), и тој процес е уште потежок за жени, т.е. многу е тешко да се набилдаш „како маж“, освен ако не си на стероиди. Нема вечно да сме со иста сила како сега, со тек на време ќе губиме мускулна маса и густина на коските, и сакале да прифатиме или не, кревањето тегови, и општо, resistance training, е најдобрата одбрана против тоа..