Поздрав до сите што се на работа втора и трета смена, и Новата ќе ја дочекаат на своите работни места. Нема правда, нема мир. Да се сплотиме конечно и да му пркосиме на македонското робовладетелство. Слобода за работникот! Здрави, живи и весели во Новата Година. Многу многу љубов и пред се здравје. Искрени насмевки и само убави моменти!
Vi posakuvam na site Srekna Nova godina da bidite zdravi srekjni i ispolneti i ushte dolgo da si se citkame i karame ovde.
Многу ми се интересни овие 'Леле па ти сок пиеш.' ликови, брат, ај глеј си работа, ако сакам сок, ако сакам вода ќе пијам.. Не сум должна ни на тебе ни на никој да ви се правдам зашто не пијам алкохол, може лекови сум пиела од сабајле, тебе треба да ти дадам извештај зашто сум земала сок да пијам на прослава?
И викам на тетката во маркет имаш некој поефтин кашкавал на акција, и она ми вика имам еден растителен за во руска 259 денари кг супер е, и имам од овој млечен за сервирање по 459 поубав.. Абе си ја знаат работата..
Годинава? Урнебес. Стопати паднав и станав. Се изгубив и најдов многу пати. И во работата и во уживањето со себе и во мислите и во хобијата и во сѐ. Сите сфери од мене минаа низ ролер костер од прашања, стравови и среќа. Ама сѐ си дојде на место Здравјето одлично (со мали исклучоци) ме служи, за разлика од 2023 и 2022. Во работата моментално сум токму таму каде што сакам да сум и се надевам ќе стасам и таму каде што сакам да бидам во иднина. Ментално се роди нова во мене верзија за која само сонував претходно. И тој е тука до мене, жив, здрав и среќен. Во новава сакам да истрчам гордо неколку трки, да се усовршам во професијата (иако никогаш не можеш да си совршен) со него да продолжиме да чекориме кон наша иднина. Само ќе посакам да сте среќни, што и да значи тоа за вас. Среќна Нова
Уџи слободно 2025! Се надевам годинава најголема секирација ќе ми биде расипана машина за перење во очи празници со три пирамиди од алишта,а три деца од околу. Имав и поголеми гајлиња ама не би да (и)давам идеи (на судбата) за поголеми невољи .
Да се поправам, у право си. Никој не ја фрла. Туку се става во оние пластичнине да стои со денови додека не се расипе, и после се фрла.
Ви посакувам повеќе да се заземате за себе (и за другите, онолку колку што можете) во 2025, повеќе да се изборувате (без разлика дали е болест, тага, неправди) и никако да не потклекнувате. Секогаш има пат и често се отвара кога го правите првиот чекор. Страв-не страв, ако треба мижете ама пуштете нога напред!