Виена во овие моменти со звуците На Синиот Дунав од Штраус, Моцарт, Шуберт и убавата архитектура низ улиците и дворецот Шенбурн е најголем потсетник за аристократскиот живот во некогашната австриска династија во време кога луѓето биле понесени од убавините на нежните звуци на виолината. Новогодишниот концерт во Виена или Neujahrskonzert der Wiener Philharmoniker е симбол на нежност, љубов и позитивна енергија што претставува рај за душата на првиот ден од Новата година
Среќна нова 2025 година драги форумџии. Здравје, пари, љубов, се по ред да си имате, и Нина помалку да ја хејтате..
Среќна нова, да ви биде подобра од минатата. Ја на себе си посакувам да не сум толку глуп ко лани, и малце повеќе храброст.
Честитки до Бугарија и Романија што целосно влегоа во Шенген зоната, иако мислам дека требаше да се почека уште некоја година.
Ме потсети пред 8 години кога бев во Виена, баш пред операта и го следев Новогодишниот концерт во живо, а потоа се упатив во луна паркот Пратер и матичниот замок Шенбурн. Ех да можам да го вратам времето. Среќна Нова година
Нас дома години наназад ни е традиција, јадеме руска, кифлички и обавезно го гледаме Виенскиот концерт
Јас не направив руска (не јадам), имам француска и со макарони. И кифлички ми останаа многу, повелете.
Сега прочитав дека, како последица на пукање пиротехнички средства, 13 годишно дете ќе има траен инвалидитет на својата рака. Минатата година, исто за Нова, поради истата причина, едно дете загуби неколку прсти! Дефинитивно дел од вината лежи и во самото дете, огромен дел од вината лежи и кај неговите родители, но вина има и во самиот систем. Тие пиротехнички средства, за да се најдат на нашиот пазар, треба да поминат низ царинската контрола. Потоа, да дојдат до крајниот потрошувач, потребно е да се најдат на организираното место каде се сретнуваат понудата и побарувачката, а тоа е буквално пред полициската станица Бит пазар! Редно е некој сериозно да се посвети на решавање на овие проблеми.