Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.482
    Допаѓања:
    12.534
    Му викам на овој мојов денес е Свети Игнат, не се работи ништо, бидејќи ако работиш денес ќе работиш цела година.. И он ми вика и баба ми вака како тебе си измислува празници кога не и се работи ништо, реалноста е дека е тешка мрза, и она како тебе.. :rofl::rofl:

На LiquidLuna, Adidas888, FridaodaMk и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Teodoris

Teodoris Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2024
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    185
    Почнав да бришам све што е токсично од животов мој!

На FridaodaMk, KiT, Stark и 5 други им се допаѓа ова.
  3. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.070
    Допаѓања:
    36.157
    Мене така ме изнервира една келнерка од една кафана во Аеродром. Ова беше пред скоро 15 години. Тогаш бев излезена со маж ми (ми беше дечко) и со една другарка. Они двајца се најадоа, а јас уште јадев и имав сок во чашата. Келнерката дојде да наплати. Им ги зема чиниите и чашите. Ги зема и моите. А јас ја држев вилушката во рака. Знаеш зошто го направи тоа? Затоа што други чекаа ред за да седнат. Станав и ја направив партали. Оттогаш не сум отишла таму.

На FridaodaMk и Antebellum им се допаѓа ова.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.148
    Допаѓања:
    156.319
    Љубов е кога ти го чисти мразот од шофершајбната без да побараш.
    Цела зима.

На FridaodaMk и tambelina им се допаѓа ова.
  5. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.004
    Допаѓања:
    10.885
    И повторно авио несреќа. :(. Грррр кожата ми се ежи во моментот кога пилотот знае дека ќе падне авионот , уфффф језиво чувство.

Нека почиваат во мир. :f:

Разликата меѓу американските вести и корејските е што американските , одма го прикачуваат разговорот меѓу пилотот и кулата за слетување.

А корејските само ќутат, никакви аудио снимки нема, само во пишана форма е објаснато она што до сега е кажано. .....Останува да чекаме што ќе се открие од црните кутии.

8:54L: Muan airport air traffic control clears the aircraft to land on runway 01

8:57L: Air traffic control broadcasts “caution - bird activity” advisory.

8:59L: Flight 7C-2216 pilot reports bird strike, declares emergency “Mayday Mayday Mayday” and “Bird strike, bird strike, go-around.”

9:00L: Flight 7C2216 initiates a go-around and requests authorisation to land on runway 19, which is by approach from the opposite end of the airport’s single runway.

9:01L: Air traffic control clears the aircraft to land on runway 19.

9:02L: Flight 7C-2216 touches down on the runway about 1,200m (3940 feet) down on the 2,800m (9184 feet) long runway.

9:02:34L: Air traffic control alerts “crash bell” at airport fire rescue unit.

9:02:55L: Airport fire rescue unit completes deploying fire rescue equipment.

9:03L: Flight 7C-2216 crashes into embankment after over-shooting the runway.

9:10L: The transport ministry receives an accident report from airport authorities.

9:23L: One male rescued and transported to a temporary medical facility.

9:38L: Muan airport is closed.

9:50L: Rescue completed of a second person from inside tail section of the plane.

На Antebellum, Cutiepie1 и tambelina им се допаѓа ова.
  6. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.080
    Допаѓања:
    1.472
    Од каде останало тоа дека, ако сонуваш починат човек, треба што побрзо да одиш да му запалиш свеќа?

7. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.269
    Допаѓања:
    13.063
    Зашто се што е убаво мора кратко да трае и да заврши? Заштооооо?? ;(

Она чувство кога толку многу си се надевал на нешто, и одеднаш светот ќе ти се урне.. Ете така

На minne992, FridaodaMk и Angie1432 им се допаѓа ова.
  8. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.377
    Допаѓања:
    20.515
    Уште нема оформено движење по интернетов од типот "Free Afghan women"
    Сите знаеме зошто ама нека биде тајна:)
    Воук левичарите нека продолжат да оддаваат слика дека ги боли кур за геноцид и дискриминации.

На Букерко и Authentic им се допаѓа ова.
  9. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.641
    Допаѓања:
    79.390
    Што ли ми стана, изедов цела чоколада одеднаш. :worried:

10. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.269
    Допаѓања:
    13.063
    Чим нема искреност, довербата си оди. После џабе е све, ништо не ти вреди повеќе.

Правење будала Н И К А К О не толерирам и Н Е М А да толерирам!!!! Колку сакате прајте ме будала, нема да ви дозволам.

На крај на денот, ти изгуби братче.. :)
    Свесен треба да си дека после ебење нема каење, па така и ова. Се што барав беше факинг искреност.

Колку искрено посакував да беше поинаков, но не си бил, ме увери дека не си бил, и ништо не те разликувало од другите. А, и сепак треба и јас искрена да сум, толку лигавње и изигравање ангел чист како солза, сепак не беше на арно. Не за џабе стопати те потпрашував „Дали си реален“, ко да знаев. Баш испадна она too good to be true, буквално така. Јас па си верував, се надевав.. која будала сум.. Нема искреност во денешницава, нема, морам да се помирам со тоа, за полесно да го пребродам секое наредно разочарување.

Ајде, пролазен лик, имало причина зашто животот ни ги трга од патот. Да се надеваме дека не чека нешто мнооооогу подобро :*:

Ко непишано правило значи ова, коа имаш преголеми очекувања и се надеваш на најдоброто, мора ама мора да тргне наопаку нешто.. У пичку матер, аман

Последна измена: 3 јануари 2025 во 14:55
    На L.i.n.a.a, Mendelez, Mumoftwo30 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    12.325
    Многу ми е одбивен феноменот - "Ех во наше време, сe подобро функционираше."

Имено, комисијата за заштита од дискриминација, утврдила дека ОУ од Гевгелија извшрило дискриминација на ученик со репче/опавче кога му рекло веднаш да ја скрати косата и да доаѓа со скратена коса.

Следствено на ова, следи дискусија дека во СФРЈ, постоел силен кодекс на облекување и однесување во училиштата, а воедно и строг начин на воспитување во домот. Сега не се знаело ни за ред ни за правила.

Се запрашувам, дали и кога, ментално нестабилни и осакатени индивидуи, кои не знаат ништо подалеку од "традиционалното", без разлика дали е добро или лошо, важно да е традиционално, ќе прекинат да даваат совети за воспитување и однесување?

На sino.o.oka, la.malparida, Lella и 7 други им се допаѓа ова.
  12. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    4.317
    Неколку пати имам напишано, доволно е бумерски фб да отвориш, одиш во комент секција, ги читаш коментарите на тие ,,превоспитани" СФРЈ генерации и сфаќаш дека овие млади денес и не се толку лоши.
    Од овие што ги оговараме погоре.:lol:

На 1209, la.malparida, Selena01 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.377
    Допаѓања:
    20.515
    Официјално се сметаш за стар кога можеш да превртуваш плескавици во тавче со раце без да се гориш

14. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.652
    Допаѓања:
    19.029
    Prva pozitivna rabota co novava godina mi go prodolzija dogovorot i delumno sum rajat vo narednite 6 meseci. Oti se najavuvashe otpushtanja i slicno..

На christinnn, FridaodaMk, Manako2 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.347
    Допаѓања:
    7.583
    Сакам и јас (highfive)

16. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.595
    Допаѓања:
    39.022
    Тоа што луѓево се навредени од постоењето на дете со долга коса во реп и сметаат дека е некоја девијација која треба да се санира е сѐ што треба да се знае за просечната интелигенција на луѓето тука.

На sino.o.oka, la.malparida, FridaodaMk и 2 други им се допаѓа ова.
  17. North IcelanD

North IcelanD Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2024
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    53
    Мене лично не ми смета деца што губат прсти од петарди. Тоа не е единствено нешто од кое се губар прсти, работата е што таков е периодот и тоа го споделуваат на телевизија па сите дознаваат. За во државава да се регулира контролата за пиротехнички средства е нешто што би го ставил последно на листата.

Али едно решение е да пукаат сo пиштол, бар не се губат прсти :lol:

Исто, ја на никој не пишувам на социјални мрежи пошо ме мрзи а и онака кога ќе се видиме пак ќе си честитаме безразлика дали сме си пишале предходно. Искрено сакам само да честитам на луге за кои навистина тоа го мислам, некако на секој што ќе го сретнам да кажам честитка ми е форсирање и непотребно па и затоа избегнувам.

П.с. на работа на ниеден не му кажав среќна нова година, пошо стварно немав желба and guess what ? никој не ми кажа ни мене така да таман сме :)

На Stark и eliesaab им се допаѓа ова.
  18. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.323
    Допаѓања:
    29.017
    Денес правам 12 години на форумов.

Тоа значи дека подолго време од животот сум била тука отколку што не сум била. Многу од вас ги ,,познавам" подолго од повеќето луѓе во мојот живот.

Многу брзо и вртоглаво минува времето. Кога се зачленив првпат со друг профил само што бев наполнила десет години. На форумот налетав барајќи информации на интернет за diy списание за мачиња што го правев заедно со другарка. Друго време беше тоа, Реин уште имаше аватар со Скарлет Охара. :lol: Тогаш бев обично дете, сега сум инженер. Сè што имам проживеано, откриено и научено на еден или друг начин било документирано тука. А списанијата за мачки се складирани во кутија и одвреме навреме мајка ми ги покажува на луѓе како реликва од моето детство.

Можеби сè помалку и помалку се чувствувам удобно да го споделувам животот тука, ама сакав ова да го споделам во име на носталгијата, за луѓето што ме израснаа и за оние со кои заедно пораснавме. Не мислам дека е преувеличување да кажам дека им должам голем дел од тоа што сум. Знаете кои сте. :f:

На La-loca, 1209, LiquidLuna и 12 други им се допаѓа ова.
  19. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.404
    Допаѓања:
    60.080
    Гледам вчера и денеска еден куп сториња за загадениот воздух, како сме најзагадени, како сите се разочарани и лути. И со право.

Ама истите тие луѓе кога беше протестот имаа сториња како кафенце си пијат. Епа не може така бе луѓе. Не се случуваат промени се дури вие не сакате да си го напуштите комфорот. Не може друг да излезе и да се бори, да протестира а вие да не сакате да се поместите.

Ама не се изненадив, на онкологија ако завршиме со физиолошки ќе не боцкаат, па пак жив човек немаше на протест.

Тоа е.

На 1209, Annath, MarigoldA и 3 други им се допаѓа ова.
  20. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.482
    Допаѓања:
    12.534
    Да бевме нормална држава ќе го најдеа тој што го проектирал патот од кој што во провалија излетаа и загинаа 4 луѓе, и ќе беше казнет со највисока казна за загрозување на јавна безбедност.. Уствари да бевме нормална држава немаше ни да се дозволи пат без заштитна ограда на такво ризично место да се пушти во употреба.. На сите еден ден ќе ни се удри од глава она абе имам братучед, ќе го среди за поефтино, ама касно ќе ни биде..

На Selena01 му/ѝ се допаѓа ова.