Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.494
    Допаѓања:
    15.657
    И коледарите ли материјалисти станаа ^_^

Аман бе :|

На DS10 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LiquidLuna

LiquidLuna Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.976
    Допаѓања:
    20.811
    Баба ми на пример чекала песна да и испеат за да даде паричка :D
    Тие шо не ја знаеле, Ромите, земала им ја кажала и "Ај сеа повторете убаво за да знаете за што идете" 8)
    Кралица :D

Ептен неубо за гледање. Мразам како се однесуваат со децата. Јас со ќерка ми ко ќе се скарам ми е неубаво, а не па да земам да ја млатам по улици.
    Што и да кажам, ќе згрешам во врска со таа популација на луѓе.

На DS10, TammiB5, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    756
    Допаѓања:
    2.989
    Како што растам се помалку можам да толерирам луѓе без влакна на јазикот... and proud

На FridaodaMk, Mumoftwo30, Malesia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.470
    Допаѓања:
    5.476
    Ја фејкаши и фолиранти, или фејкалии по мое. И пи*ки, пи*ки исто не можам.

5. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    756
    Допаѓања:
    2.989
    Не се исклучуваат едни со други.

На Cutiepie1 и INNERBEAUTY им се допаѓа ова.
  6. INNERBEAUTY

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.470
    Допаѓања:
    5.476
    Истото ќе го допишев, ама искрено ме мрзеше. :D

На see.emily.play му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.494
    Допаѓања:
    15.657
    Арно така и треба кога веќе дошле за кеш само :D
    Што и да се каже џабе е, тешко се излегува на крај со нив.

На LiquidLuna му/ѝ се допаѓа ова.
  8. INNERBEAUTY

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.470
    Допаѓања:
    5.476
    И двеи25та дојде, нив уше им се во глава само (фил д блинк по избор) полови органи...
    Па и на сасвим трета тема (добро не баш).
    Како беше она, само гладни личности зборат за храна? ]:)
    Нацијо, је*ем ти матер.

На hermosa, Biljarkata и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  9. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.962
    Допаѓања:
    179.659
    Јас сериозно сакам да прашам, на која тема може да напишам деконструкција на ликот на Гринџ, цел реферат имам спремно во главава:tmi:

На M&M, FridaodaMk, LiquidLuna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.632
    Допаѓања:
    167.566
    Кај и да е pls @ да прочитам :D
    знајш дека ме интересира :rofl:

На M&M, LiquidLuna и Biljarkata им се допаѓа ова.
  11. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.962
    Допаѓања:
    179.659
    Уф:sweat:... да отворам тема кајшто :
    А. Ќе си пишам сама
    Б. Ќе пишиш и ти, па ќе си пишиме двете:D
    В. Ќе се приклучат дечките од тема политика, а ти ќе останеш :drunk:
    Па во кој подфорум да биде? :wasntme:
    До кога да плачам, да отворат подфорум за моите глобални феномени и дилеми:bug:

....
    And now something completely different...
    Бев денес на едно место, имаше некои картички/разгледници. Знае која си ја избрав? Китот што пуши луле и има остров на грбот. Ете толку сум глобална:rofl:
    :bandit:

На Ugly Duckling, M&M, FridaodaMk и 2 други им се допаѓа ова.
  12. LiquidLuna

LiquidLuna Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.976
    Допаѓања:
    20.811
    СДК ко ќе пораснам сакам да бидам @Biljarkata
    Мигрени лечиш :l:

На M&M, FridaodaMk и Biljarkata им се допаѓа ова.
  13. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.609
    Допаѓања:
    25.168
    СДК дека не можам да ја опишам огорченоста и фрустрацијата што ја чувствувам кога ги читам бумерите (а богами и по некој млад) во фејсбук коментари, во случајов за 10 годишото момче кое се ошишало само, откако директорката, педагогот и класниот раководител констатно му пререкувале зошто носи репче.

„Директорката на училиштето му се обраќа на детето со зборовите, не си ти девојче да доаѓаш со реп, утре да дојдеш среден на училиште“, „бре жено, разбери не може, ако ти сега му дозволуваш на дете каква сака фризура да има, само затоа што така сака, дали утре би дозволила да се дрогира.“

„Државен просветен инспекторат не констатираше неправилност, кога го контактирав и прашав, каде можам да пријавам недолично однесување на вработени во училиштето, ми одговори, а како ќе докажеш кога тие се мнозинство и ќе бидат против тебе. Министерство за образование никогаш не ми одговори, ги контактирав преку нивната веб-форма.“

Доколку просветните работници (кои впрочем треба да бидат нели високообразовани, доследно на тоа и високоинтелигентни) размислуваат вака и се однесуваат на овој начин, како да очекуваме подобро од децата за 5-10 години?

Дали во нештово кое го нарекуваме држава, постои некој нормален (и зошто не)?

upload_2025-1-9_20-54-4.png

На Angie1432, Tomasa, M&M и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Sawyer

Sawyer Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2011
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    3.036
    Се дига фама сега за метапневмовирусов, а никој збор уште не спомнал за сите други “вируси” што не изедоа.

Емоционално недостапни особи, говорат чисто, но не знаат да кажат, гнедла во грло им стои, ни можат да ја голтнат, ни сакаат да ја плукнат.

Ке им го слушнеш “нечујниот” крик за помош, ке те ужасне, но не можеш да помогнеш на човек што самиот не сака да си помогне.

Навидум тука, но одамна залутани, веројатно го бараат патот за назад, но се плашам дека од тој пат нема назад, бар не без да ја платиш цената “what doesn’t kill you, simply makes you…..strAnger”.

Којзнае, може и више биле, ова им е само втор пат, ко и секој после првиот што е Фтор.

Ај мва:?:

На Milaaaaaaaaaa и M&M им се допаѓа ова.
  15. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.653
    Допаѓања:
    79.527
    Одсекогаш во училиште оделе момчиња со долга коса и не памтам некој да изреагирал и забранил така да оди. Кое училиште е ова уствари?

16. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.753
    Точно. Во мое време на мода беа долгите коси кај машките и никој не ги опоменувал за тоа. Единствено за шатираните коси опоменуваа во основно

17. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.632
    Допаѓања:
    167.566
    Кога е тренд/мода можи да проџвакат и да почекат да помини оти е "само фаза". Башка поќе деца се "проблемот".

Ко ќе е едно дете шо е поинакво одма полесно е да се опомени и кара за да е како другите.

Другите гледат, и знат дека "не смеат" да имат слободно изразување ни тие. Знат и другите деца дека не смеат да пуштат долга коса или да напрат некој "похрабар" стил на коса, или скраја да е *чука во дрво* да се лакира или носи "женска боја".

Во мое време имало и тренд на долги коси како Џастин Бибер, па и металците, и шатираните. Сите беа опоменувани. А, един факт е дека не можи да бараме да смени детето нешто шо и вон училишните врати од сопствените родители му е дозволено да го менва за себе. Сакам да кажам, ако детево сечи репот, после часој не можи да го прикачи пак на косата. Оти училиштето е само 1 дел, од многу на детето. И во поглед изглед шо можи да понуди детето е дрескод евентуално. Не телото. Само то шо оди врз телото.

Ама дека има гнили луѓе шо секогаш ќе удрат на тој шо дели - има. Дека има уште погнили луѓе шо ќе поддржат - има. Можам, за жал, да замислам какви се коментарите шо спомна @staycalm. Пошто тие муабети сум ги слушнала во околината. Сум ги прочитала онлајн. Труло, несреќно општество шо сака сите да се еднакво несреќни како нив. Ништо друго не е логично. Пошто среќен чоек идентификува себе експресија и среќа кај друг. Среќен чоек не пробва да ја земи среќата на другиот туку е среќен дека се поќе луѓе ја имат.

На M&M, Angie1432, LiquidLuna и 2 други им се допаѓа ова.
  18. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.397
    Допаѓања:
    12.058
    Не знам зошто би им пречело дете со реп, не е тоа нешто wow за до толку да се реагира, доколку самото училиште има кодекс тогаш треба да им го подели на родителите кога децата ќе се запишуваат и да знаат што како. Денес дека се облекуваат за на школо несоодветно, со шминка еден тон и со нокти орловски е факт, и тоа треба да се искорени, не е кафич туку е образовна институција

19. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.692
    Допаѓања:
    19.102
    8no ko bev jas imashe so pirsoj na vegji, emo frizuri, bea gledani pod oko ama nikoj na nikogo ne zabranil nishto. Ova malce e preterano samo ajde. :)

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ThrinaMist

ThrinaMist Нов член

Се зачлени на:
    Петок
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    2
    СДК - Здраво на сите :)
    Еве пак на фемина јас после неколку години.
    Сакав да си го вратам стариот јузер ама врска немав кој ми е пасвордот, а ниту па ни пасвордот од меилот шо ми бил поврзан со тој јузер.

Секогаш си велам дека ќе почнам да си ги организирам тие работи и никако да почнам.

А ставам некој нов пасворд негде магично одма го заборавам (facepalm)

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.