Од денешните актуелни вести CNN во врска со авио несреќата во Кореја... South Korea’s transport ministry said that both the cockpit voice recorder (CVR) and flight data recorder (FDR) from the Boeing 737-800 had stopped working about four minutes before the crash. https://edition.cnn.com/2025/01/11/...k-boxes-stopped-recording-intl-hnk/index.html Кој што сака нека пишува на вестите , јас останувам на моето : грешка на пилотите е , ниту ѕидот му е крив, ниту птиците, убаво им е објаснето дека и со 1 мотор може да слета авионот на пистата. Кој читал знае дека корејците не сакаат да си го погазат достоинството, па секогаш грешка бараат кај друг , во случајот бараат грешки кај Боинг. Но, во конкретниов случај , ќе мораат да си признаат дека грешката лежи кај пилотите, доста ги бранат и покриваат.
Убаво е да вежбаш у теретана. Не е убаво вежбањето во теретана да ти е единствена активност во денот, и неделата и животот. Една од причините зошто луѓе што вежбаат не гледаат резултати е токму оваа. Еден саат ќе се испоти, ама нозе ги болат од 1 км одење оти битно избежбале. Не мора да е теретана ама кога за физичка активност подразбираат тој еден саат во денот. И ваквите највеќе продаваат муда дека мускул ако не ставиш џабе си вежбал.
Готвам јас во кујна, доаѓа до мене и ме прашува што ќе јадеме, му кажувам.. Ставам на маса за јадење после некое време, и он ми вика чекај пола саат, викам зашто, вика нарачав од Корпа јадење за пола саат ќе стигне.. Како може да нарачаш од Корпа кога гледаш дека јас готвам?
По се што кажуваш сфаќам дека не ти одговара тој (ај да не го наречам ќе се налутиш), да си бараш ти пиле друг, попаметен за тебе. Ти вредна, убава, а тој да си те зафркава не личи.
Да, како може јас се мачам после работа да му испечам лиснати со пица фил во ер фраер, а он види што прави..
Ваљда не му се јадело лиснато Маж е сепак сака повеќе храна,да го држи сит.Ако нема други такви испади не му се лути,види нареден пат дали ќе направи така.
Абе и една краставичка да исечкала пак се потрудила за него, значи вреден и е, а тој што не и го цени трудот е више друго. Нинче зад тебе сме, те поддржуваме.
Еве сега после работа ќе земам ќе мотам сарми, турлитава, грав, за да не му биде едноставно јадењето..
Тебе ти треба еден долг и сериозен разговор со него. Да, ова не е готвење, ама сепак си спремила нешто. Наместо да ти покажува непочит со нарачување храна (небаре отров си му сервирала) треба да ти каже што попрво му се јаде дента. Или он нека спреми нешто по негово, па ти да си одмориш.
Многу ме интересира дали на форумов им имам влезено во очи на некои членови како мене што ми се Демонка, Нина, Билјарката, Стар, Иванков, ДС и мн други