Ок е да ти се свиѓа, ама не си во право. Ова што го пиша баш повеќе важи за Ајфон. Ретко кој Самсунг кочи и ретко му зеза батеријата. Имам 2 Самсунгзи. На Самсунг Галакси А21С од 2021 батеријата до ден денес му држи 3 дена. На новиов Самсунг Галакси А35 5Г без многу чепкање батеријата му држи до 5 дена. Со чепкање 3-4 дена. И Ајфоните знаат да закочат (да, знам корисници кои мака мачеа со телефоните) и токму тие често имаат ужасна батерија која често се загрева и брзо се празни. Често се случува капацитет на батеријата на Ајфон да опаѓа уште пред да помине година, што е поредок случај кај другите брендови. Ова со загревањето на батеријата е особено проблем на целата серија Ајфон 15 (од цел свет има поплаки). Толкав што и некои од најголемите тех фенбојс се откажаа од редовна употреба на Ајфон и земаа Самсунг од С серијата. Камерите на Ајфоните не се нешто подобри од оние на Самсунг. Напротив, често го прават човекот да изгледа поблед отколку што е. Плус, Ајфоните не се customizable дури ни колку попростите Андроиди. Речиси секоја година Епл се фали со „нови“ фичрс што Андроидите ги имаат со години или добиено година пред Ајфоните. Ајфоните се покомплицирани и поскапи за поправање. Заклучок, Ајфоните чинат само за нивните задоени корисници и оние кои не се информираат доволно.
Само да те прашам- свесна си дека меѓу Самсунг и Хуавеи нема знак за еднакво, така? Мислам најнебитно нешто на свет ми се ,,брендови,, ама самсунг дека кочел и не знам што правел-утре сабајле.
Два тел сум имала самсунг од поновите, штом помине гаранција кочи, батеријата одма се троши, јас ментална не сум да измислувам и да лажам, од искуство кажувам дека не ми се погодил а не од памет, пак ќе кажам Вие сте најпаметни, немам што повеќе да се објаснувам, пријатно.
Од Ајфон пошто посебно си купуваш све, очекувам утре да извадат слушалки кај што ќе треба посебни уши да си трансплантираш за да можеш да слушаш.
Можам само да потврдам дека за се си во право. Пред 3години, јас го земав овој мојот самсунг а маж ми еден ајфон. Не помина ни година, мм почна да се жали дека ајфонот не полни добро, дека премногу жежок станувал кај батеријата, дека му кочел .... . Накрај се расипа и го фрли. А мојов уште тера, ни да закочи ни ништо. Самсунг рулс. Туку ме убедивте да продолжам мојот да си го користам .
Зависи кој Ајфон со кој Самсунг го споредуваш. Спореди најнов и најскап Самсунг со Ајфон па коментирај. Споредуваш модели од 150 евра со 1500 евра телефон Телефонот што го имам е ѕвер. Корисници на Ајфон ми кажуваат дека камерата е 100 пати подобра. Брз е, батерија трае. Ама вредноста му е колку твојот Ајфон. Така може да си ги мериме.
Јас не се замарам уште помалце се разбирам од телефони, сега ме заинтересира ајфон да видам што како и отварам, првиот ајфон со цена 134.990ден...... Ќе идам кола да си купам
Буквално, 1000 евра за телефон, 400 евра за Смарт вач, стави 150 евра за аир падс, уште 30 евра за полнач, маска да му купиш оргинал уште 20-30 евра, ќе ти испадне плус 50% од цената на телефонот само за гаџети да дадеш.. И некој кога ќе каже купи му маска од 200 денари, полнач од пазар за 500 денари, и слушалки за 500 денари, како да кажам, ако дадам толку пари за ајфон, не му купувам гаџети од пазар, па што сака нека биде.. Кога видов колега на телефон Самсунг с24 ултра маска од 70 денари од али експрес му нарачал, кожата ми се наежи, телефон од 1500 евра и маска од 1 евро.
Факт е дека за ајфон најмногу плаќаш име и најмногу служи за чалам. Смешно е дури да се споредува со телефониште ко што е Самсунг. За Самсунг и да преплатам нема да ми е жал, бидејќи тоа ќе се пари добро потрошени и можиш да го користиш години. Сега му се мерачам на С24 ултра да му падни цената уште малку. Моментално имам Шаоми, го користам од 2021, а производство е од 2020. Си работи ко што треба, воопшто не ми кочи, единствено сега скоро целосно полна меморија имам и сакам да сменам ради подобра камера. На Самсунг и Шаоми им нема рамни, уште играчки биле.
Мислам дека сите што немате во живот користено Ајфон, имате негативно мислење за Ајфон и хејтате Ајфон. Додека сите што преминале од Самсунг на Ајфон имаат позитивно мислење за Ајфон.