Дури и возрасни мачки протестират со мочање надвор од лајнарник ако има проблем (здравствен, ако е стар лајнарникот и оти гребат прима мирис, ако не е чистен редовно итн), не па ако немат лајнарник.
Олку пат да ми се помоча дома во краток временски интервал ми е чудно, вака ми изгледа на арен еве и ќе го сликам како е оптегнат на спална (неам срце да го избркам), ама му се лутам и сме како цимери. Секогаш пред да му се оди во вц мјаука за да го пуштам надвор и си оди надвор.. Барем одеше, сеа на стари години не знам шо го фатило во умо.
Па со скала де, или со столица, сигурно никој не менува сијалици во од, од патос. Што знам, плафоњерка можам да сменам ако немаш таван на 3,5 метра висина. Затоа ваљда не разбирам. Не беше за машка и женска работа муабетот.
Не знам Биљо ти викам, ова ни на стол качена не дофаќам, а ни маж до 175 висина качен на стол нема да дофати. Високи се и плафоните и самите плафоњерки со штрафцигер се отвараат, модерни времиња
Ааа па така кажи, дека у ристиќева палата живееш. Мислам дека стандард плафон е 2,7, појма немам кај има повисоки. Ама ко што рече, постои и скала. Еднаш живеев на поткровје, ама такво, доста високо во високиот дел. Таму ни скала ни маж не бркаа работа. Па прозор на покривот- страшилиште. Мислам, романтика беше, ама да не ти треба да го чистиш. Брзо се преселивме