Убо ти викаат, возот врви, а човекот е социјално суштество, му треба некој.. Не викам да правиш деца и да се жениш затоа што мораш, него од темиве што те читам, мислам дека стварно сакаш да си најдеш некоја и да се ожениш и да имаш деца, и мислам дека би бил многу добар партнер а после тоа и татко, затоа ти викам, да те знаев дека си намќор и лош, не ти викав така.
Ова е мнооогу погрешно и токсично. Што ако под притисок се ожениш и понатаму сфатиш дека не сте сопружници еден за друг? Што ако си несреќен? Што ако добиеш дете во таков исфорсиран брак? Не дозволувај да потпаѓаш под притисок за живот кој што само ти го живееш и за кој што имаш апсолутно право да бираш. На луѓето никогаш не можеш да им погодиш ниту па треба.
Кога ќе дојде време да бираш име за дете, сфаќаш колку имиња што ти се допаѓале се уништени заради личности што не ги сакаш а го носат тоа име. Збогум Јована, збогум Даниел.
Јас па многу одамна си имав осмислено какво име сакам за син и го запознав дм со тоа име И сега да ме прашаш за друго убаво машко име, немам појма.
Јас имам одбрано имиња што ретко кој ги носи (барем немам слушнато ни запознаено) така да нема шанси да ми станат омразени заради х особи.
А како тоа да си најди? Да можеше така само замислиси и оп најдено сите ке беа во среќни бракови. Непотребни коментари како и секогаш
Јас еднаш си реков ќерка ако имам некогаш, ќе и дадам име Ема, сите Ема што сум ги запознала се помали девојчиња и шансата дека некоја од нив некогаш ќе ми стане омразена е многу мала.. Иначе, од иста причина како тебе јас никогаш на дете име не би дала Драгана, Христијан..
Од кога ќе се ожениш ќе ти се залепи некоја баба од 8мо колено "до кај сте едно внуче бабичка да си види да си крени дур е жива". Таа 200 внуци има незнае кај се баш до твоето и дошло. И ќе ти дава рецепти за како да фати. На тараса да мава ветар и после ќе ја превртиш за нозе и ќе ја тресеш ко чаршав.
Додека дебатирате и се убедувате да пуштевме оглас до сега 10 ќе се јавеа.. Комисијата ќе имаше преполни раце работа..
И мене ми зборат за мажачка више Да бев сингл, ќе се ќердосавме со @Stark формално колку да нѐ остаат на мира
Pak ke rečam, ne sa mi jasni ovie lugje so ne možat mirno da sedat i mora da se vo dviženje. Jas možam so saati i saati da si ležam štrakam na internet, da si gledam razni raboti i da ne mi e dosadno ni malku.
Исто и јас. Повеќе сакам дома да седам. Маж ми се чуди. Не дека лежам цело време. Си средувам по дома. А да излегувам надвор секој ден, тоа не.
Isto i jas, osekam si se udobno doma komforno, možam da si prilegnam kako sakam i u pižami i u trenerki nozi da si krenam komotno da ne se stegam, imam si so mi treba pienje gricki internet so poarno od toa sakas hahha a devojkata ona dojde si od rabota ajde da šetame peski tekne i, abe deka ke setame sedi odmaraj si sea koa mora u kafic so nea mora jbg