Која возвишеност е за касиерка кога ке викни гордо: На другите касиии абе парталка низаедна… ај ке бидам културна
Па и таа има душа! И таа сака да оди денеска да се измоча да се јави на децата! И таа сака да јаде леб исто како ти што си дошла да го купиш! И немора да значи секој пат дека иде на пауза некој мора и роба да реди ако не ја нареди робана ти што ќе купиш?
Зборуваме за огромен макет воедно и скап! И ако е веќе така ко шо вервам дека е не пишав дека ужива и не работи, можи со убо да се обрати не со бес
Ти ја разбирам намерата! Сигурно има на касата некаква преграда дека касата повеќе нема да работи, но луѓето се прават ќорави и ја преминуваат преградата. Уста пена ќе ти фати додека наплаќаш на последниот муштерија и на безобразни луѓе им објаснуваш, бесот доаѓа сам по себе!
Немаше ништо такво, да имаше не сум несалам да одам на та каса. Во тој маркет касиерките не редат роба. А пред луѓе би требало со арно да ми се обрати. Разбирам дека им е преку глава и во поќе наврати си поќутвам… само до кога не знам
Јас многу пешачам, сега со загадениот воздух поретко, не можам маска да носам, ме гуши, ама ќе морам да се навикнам. Кога сум дома и слободна воопшто не ми е досадно, си наоѓам некоја занимација, и некој кога ќе ми каже "леле колку е досадно дома, тебе како не ти е", а биле и на работа.
Кога ќе ми побара влошка некоја колешка секогаш давам, ама нели треба нареден ден ваљда да ми ја врати? Еве јас никогаш не сум побарала влошка, бидејќи не можам да користам било какви а и срам ми е да барам, ама секогаш давам кога ми бараат, и сега нели е нормално ако побарале да вратат или јас грешно мислам..
Не ми е досадно дома. Уживам И јас излегувам да пешачам, ама тоа е два пати неделно. А маж ми многу сака да ги мери улиците
A na dvegodishno dete da mu rece "aj potivko", ama so eden drzok ton. A deteto se smeeehe. Dete od dve godini sto da pravi. Mi idese da i ja plesnam edna, ama bar i se svrtev i i iznakazav deka e drska i bezobrazna.
Озбилно? Никогаш немам помислено да вратам влошка. Ретко ми се десило да немам, дали еднаш или два пати имам побарано, пред се не користам било какви и ретко која ќе ми се погоди. Но сум давала почесто, никој ми нема вратено.. не ми ни текнало на тоа
И јас сум давала влошки и не сум барала да ми ги вратат назад. А не сум побарала за мене. Познавам личности кои и 10 денари ќе ти ги бараат назад.