јас во последниве 3години имав по 6/7свадби годишно. Пола со по невеста. Пиц пец со мерак спремање со месеци, со претходно и девојачки, со играње со се до крај обожавам свадби и секакви прослави. Бај д уеј после нашата свадба дојдоа дома 10тина души до кај 3си пиеш кафе си го раскажуваш денот, преубаво
Ауу колку не сакам свадби. Како дете имав една тетка која беше attention whore, го водеше орото, мешаше, дури некако театрално клекнуваше и се глупираше. Тоа не ѝ беше доволно, ме влечкаше и мене иако плачев и бегав. Еднаш помнам ми даде марамче, јас да водам оро. Сите се пулат во мене као лелеее преслатко, јас не знам како да мрдам со раката, кај да одам, фацијалните експресии можам да си ги замислам како пред расплакување, ич го немав тоа у себе да се понашам како старо младо, сакав побогу само да седам и да чекам таа манифестација да заврши!! И денес ми се досадни како дешавки. Среќа па сите блиски другарки имаа регистрации и некои мали, нетипични прослави, ваљда гравитираме кон слични, немав некоја прилика да мешам на нешто од Кате и Нели ти реков.
Sega skoro se zgodiv na edno mesto silom prilika, abe toa bese haos muzika glasna ne možam muabet da napraam so taj so sum dojdel moram da mu se deram na uvoto za da mu kažam nesto isto i on na mene pa ne go razberam ubavo tuku samo se nasmeam demek sum razbral, isto gužva random luge sedea do nasata masa odma skoro kako da sme zaedno na ista masa, i oni galamat vikat, abe ako e toa zabava ja sum kosmonaut, odenje na takvo mesto e apsolutno pointless.
Секогаш кога сушам алишта дома (на радијатор) или пак во загреана просторија автоматски пополека но сигурно главата ме фајка да ме боли? Значи не болка силна да не се изразам грешно ама така како непријатно чуство.. Претпоставувам од преосетливост на прашаци/омекнувачи.. Дали на некој друг се случува истото?
Да не ги заборавиме старо македонските песни и турбофолкот што ечи до крварење на уши. Организмот не ми поднесува таква музика. Самата помисла дека тоа се пушта на свадба, нервите ми се ежат. Ете така, си кажав едно непопуларно мислење на Балканот.
Турбофолкот е во ,,забавниот дел" од свадбата, а во случај младите да не сакаат турбофолк, бендовите свират екс ју и македонски шлагери, се денса на ,,ми плешемо, ла, ла, ла, ла, цијели дан и ноч".
А не знам ја тоа, ме излажаа, пред изборите за форумџика на годината ми ветуваа ова она, абе што не, поминаа изборите, бел во очиве ме оставија.
Сдк, Трендо да престане више со лажни вести. Ирак денес е многу подобро место отколку пред 5 или пред 20 години. Извештајот на ун го потврди тоа. Денес, 22 јануари 2025, Ирак изгласува легалност на бракови на 9 годишни девојчиња.,, Диктаторскиот закон,, за некакви потребни 18 години за брак, од пред 74 години, е конечно out of game. Гардијан да престане да шири лажни вести, дека тоа е нешто лошо https://www.theguardian.com/global-...ildren-rights-iraqi-law-allows-child-marriage Кој не се разбира од стилски фигури нека не коментира.