Ми недостигаат две малечи рачина,две малечки прцлина,две очина полни со љубов,смеата....зборовите тето тето....како кученце како трча по мене и не ме остава никаде да заминам а да не ме изгушка и бакне.Куќата е чиста ама празна...го сакам нередот кој го остава и сите играчки ми недостигаат кој ги понесе со неа.Те чекам душичке да си дојдеш дома.Неколку дена како вечност ми се.Еј колку ми бил празен животот без тебе
Господи зошто мојата среќа толку кратко трае, зошто дали некој ќе може да ми каже? Што направив за да страдам толку, зошто срцето ми се кине од болка, дали има среќа на друго место таму далеку :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
... кога некој ви се доверува за некоја работа што го измачува а вам ви се чини тривиална, не ги употребувате како одговор овие две реченици: 1. Абе сите си имаме проблеми! или 2. А шо се замараш со тоа уствари? Глупости!
Оној „да си пукам во колено или да пукнам од смеење?’’ момент кога на Фб ќе видиш како некоја 15 годишна во заграда си го допишала презимето на дечко и.
„Сите другааарки, ми се скаарани, а оценките расипаани...“ Не ми замерувајте, се расипа џубоксот. Лека ноќ.
Кога вистинската личност е покраj тебе, тогаш и тишината што jа делите е повредна од илjадници зборови разменети со останатиот свет. СДК, среќата е насекаде, треба само да jа забележиме и поканиме да биде дел од нас. Материjалните работи немаат никакво значење во споредба со допирот на маж ми, топлиот збор на маjка ми, па макар и преку скаjп... предењето на моите прекрасни мачки... Бесценето, животот сам по себе е прекрасно чудо, само треба да го прифатиме како такво.
Денес без ручек по дома,ама со насмевка од шестка до шестка.Смеење на стенд ап комедија,дури и грлото ми се исуши.Потоа кафе со другарка како да не поминале месеци од последниот пат кога сме излегле заедно.Кикотење и отворен муабет ,има ли нешто поопуштувачко. Се чувствувам 20 год.помлада .
Се сопкам на хаосот кој самата го стварам наоколу.. Не.. не.... мене не смее ништо да ми биде мирно и нормално, ме плаши тоа, мора нешто да боцка.. Така е подобро. Со секое затворање на очите..ги љубам воздишките, миговите, мирисите.. ги бројам утрата, деновите, вечерите... себично го сакам само за мене, а тој..тој ми дава да мечтаам, да го барам и посакувам..ми ги удоволува сите каприци.. и за момент ми дозволува да му погледнам низ очите и да му направам хаос во душата... да ме мисли.. да не ме заборави.... но, таму е веќе хаос, со кој тој секојдневно се бори.. тогаш запирам, истиот момент се повлекувам... но сеедно, тој ме сака таму. Нежно ме чува и не ми дозволува да си одам. Се надополнуваме. Доволни еден на друг. Две водолии, две неуморни бунтовнички души и два пара очи кои гледаат во ист правец. Оваа е таа приказна, која не сакам да заврши! Никогаш!
Искрено ме интересира од каде знаеш дека осудените за масакарот се невини? Или на национална база сите исто мислите? Од каде ти како обичен граѓанин што нема никакви врски со случајот (претпоставувам немаш) си убедена дека осудените не се виновни? Како знаеш? Или се собраа луѓе на протести, виде на вести и одма ти се пали жичка, дека ете на вас албанците ви се прави неправда? Еве јас обичен граѓанин, што нема благе везе со случајот, не можам да кажам дали некој е виновен или не. Онака љубопитна сум, како тврдиш нешто освен ако не си видовита. Или пак имаш некои информации. Па еве повели сподели ги.
Сите се тие невини, цел живот се невини, но тоа им е позитивна работа. Без разлика дали е некој крив или не сите се солидализираат меѓу себе. И тие малку Шиптарки, Босанки, Турчинки што ги има тука на форумот очи ќе ти извадат да спомнеш нешто против нивниот народ, а ние? Плукај, удри, навредувај се што е наше. 500 години Турци тука не газеле, убивале, силувале наши жени, исламизирале наши Македонци, а ние им се воодушевуваме на серии, ги воскреснуваме до небо, те вакви бил, те такви биле создавајќи лажна илузија преку медиумски серии, а Ердоган и цела турска држава возобновува џамии низ цела Македонија, финансира радикализам кај Шиптарите, пополека си го обновуваат своето Отоманско царство на економски и политички план, а ние седиме, дремеме немо и гледаме турски серии.
Мислам дека сум единствена која јади чоколадо 1 месечно и не гледа турски,шпански серии Добра ноќ феминки!Заспијте со позитивна мисла,чуда прави
Вистинска среќа, секогаш ко кратко да трае.. Но, не сакам да ја доведувам во прашање баш заради тоа. Сакам да уживам во неа додека е тука, без да се прашувам кога и како дошла и до кога ќе трае.. До кога било речено, ете тогаш.
Како е можно личност каква што сите посакуваат да бидат на незино место (среќна,убава,најмодерна,со прекрасно семејство, одличен друштвен живот,богата , која патува секаде што сака и и се исполнува секоја незина желба ) да стане се она спротивно и од сите овие нешта да и остане само семејството и тагата
Витештво одамна нема. Го има само во книгите на Толстој. Сепак, овие модерни обиди на истото, зависат од културата и интегритетот на дамата. Еден ист дечко знае да покрие со ќебе девојка додека пуши цигара на отворен прозор, друга да пренесе преку вир, а за трета да напаѓа жена со немерени и одвратни зборови. Права дама ги води своите битки. Вистинска алфа жена не доживува кризи на идентитет на секои 2 години која е и што е. Постојат дами и постојат само исполирани вагини. Нивото на кое ќе ве брани вашиот витез зависи од вашето ниво. И под дама не спаѓа само фригидно уштиркана, пуритански воспитана и крута жена, ами оган од култура, одмереност, бистроумност, ниво и негуваност. Денес бистроумноста се рамни со пис на јазик од епски размери на улична култура, што е ужас за насоката на движење на светот. Нејсе... Во овие бурни денови... само тој ми е смисла, ми мириса на дом, ми мириса на наше, најнежно ме држи кога сум слаба. Ги бројам деновиве, исцрпена сум, но среќна, затоа што го љубам со сите маани и цела научничка збунетост и занесеност... Си постојам за украденото време да го видам. Моето се.
денеска дознав премногу лоши и тажни вести :'( :'( .. ах тој рак, проклет рак, причина за многу згаснати животи
Смеа се луѓево, многу сакам позитивни луѓе, такви хумористични :geek: дури и да ми се спие, ќе ме расонат одеднаш Iron, тоа викав, колку луѓе испоумреа од тој рак, коси болеста, не сакам да зборам за тоа, но како со брзина на светлината се шири викаат имало лек, којзнае веќе, само уште колку луѓе ќе страдаат, за други да се свестат и да направат нешто за да ја спречат болеста...а луѓе умираат, страшно
Лилит ова чинам го пишуваш, барем јас го поврзувам со статусот на Богдан Илиевски каде ја понижи до крајност една девојка за да ги побие оговарањето и можеби несигурноста што ја има тој кон својата Миа,пошто ова не го рачунам како обид на заштита на Миа и искажување на љубов кон неа,мене лично ми се згрози од овој негов статус, педер чувал разговор што го правел со девојкава и јавно го прикажа во намера да ја понижи,што укажува на тоа дека коментарите на девојкава од типот на Миа била курва го допреле ,т.е. дека вистината каква таква боли , не навлегувам подлабоко и не ми е гајле, само сум фустрирана на начинот на кој тоа он го направи , бедно и срамно и му коментирав на постот неможев да издржам , нервоза ме мавна !!!!!
Ме радува што ќе имаме нови возни гарнитури низ македонските железници од наредното лето, не ме радува што воздухот во Скопје е толку загаден. Дувни дувни ветре развигорче, однеси скопско смогче...
Samo kolku pati sum citala drugi polosi navredi na forumov, ednostavno sum skrolnala podole i na toa sum ostavila, bidejki i da odgovoram so nesto, samo poloso ke bide. Makedonski forum, znaev deka i na vakvi nesta ke naidam kaj i da e. No tie protesti se slucuvaa na tri minuti daleku od kaj ziveam pa da, si imam i informacii bidejki do nasite maali vleguvase alfa. I ne e ubavo da cuvstvuvas kako da pocnala pak vojna. A i tie sto izleguvaa na protesti bea obicni gragani a ova vo celost ne ti e vrakanje na otomanite, tuku na islamot, koj ima nekoi i od vasite koi svoevolno go prifakaat.
Вистинскиот карактер на незнаењето е суета,гордост и ароганција. Суета е фалење, став кој ја намалува духовноста световна, и е најголемиот грев... Ако верувате во себе и имате посветеност и гордост, и никогаш не ефектуирате (за високи цели), ќе бидете победник. Цената на победата е голема но а ќе добиете соодветна награда. Нагласена инфериорност поттикнува нагласена ароганција. Најдобра состојба е самозадоволство, без повредувања на останатите, и верување во Бог!!!