АИ... мислам аи дошло на форумов- си тестира Михајло Па ко отвараме глупи теми за кои нема интерес, мора нешто да се напраи... А и не се лоши темите бе, се врти муабет...
АИ? Woooww, инсталирал Михајло АИ? И не се фалат си ќутат Иначе баш нови и иновативни теми , секоја чест Не знам дали е обичен профил последниот што се врти и монолози си води, но крипи е баш доста со све аватар
Која е потребата да му купиш автомобил на детето ако нема положено за кола . Почивај во мир Фросина . Жалосно е каде живееме...
A hard pill to swallow: Луѓето што најмногу имаат мислење за тоа како другите треба да го живеат животот...најчесто немаат свој живот.
Мислам дека денес нема човек што не е претажен за Фросина, жално премногу…. Уште колку вакви работи се случуваат секојдневно. Имаш живот, соништа и за секунда свирепо ти го одземаат…..
И после жените биле лоши возачи. Жените не знаеле да возат, ќе се исмеваме со нив. Ама, жените не влегуваат без возачки во коли, не беснеат по улиците и не убиваат луѓе. Може да се тресат од страв додека возат, може да ја чукнат колата, лошо да се паркираат, ама нема да убијат возејќи како лудаци. Небитно, ќе се зафркаваме како жените се лошите возачи. Додека јаките мажи од што се толку добри возачи ќе свират, ќе пцујат, ќе убијат некого. Ама еј, жените не чинат. Нека почива во мир.
Ама некој со исчукана кола од сите страни и еден куп казни и земање возачка кога ми се прави паметен дека жени не знаат да возат ми иде да му мавнам шамар. Скоро сите жени што ги знам возат внимателно и безбедно, а ретко кој маж.
Мене ми се пропали муабети, од жена за жена. Жена му вели на мажот и, дур он вози : Овоа, сигурно мора да е жена, чим вака вози. Сами си се трукаме. И не не ценеле после...
РеалчО, таман е муабетот. Алачки ок, и Петра и Стојанка, ама статистика вели поризичен пол сте. Може ќе се изедначиме со ,,еманципацијата,, па и пијани жени ќе возат преку 100 ка во населено место и ќе се жалиш ,,ќерка ми ја украде колата за да врти дечковци по град,, ама засега тоа ни во виц го немам чуено. Деца на униформирани татковци се ризични на Балкан, мачоизмот низ уши им тече- секоја чест на исклучоци.
Извини, ама се лоши возачи. Иако е вистина дека мажите се тие кои почесто прават сообраќајќи и тоа со смртни последици, сепак има и жени кои го направиле истото. Јас повеќе пати видов како жени предизвикуваат сообраќајки. Членот ти ја спомна познатата Алачки која утепа старец и се извлече. Сепак, двата пола се подеднакво способни да направат глупости што некого го чинат живот. И не ти е во ред да користиш нечија трагедија за да си лечиш фрустрации. Доволно е да се каже сите да отвараат очи и како возачи и како пешаци, и да ги воспитаат младите на правилен начин за да не се случуваат вакви трагедии.
Which Gender Causes More Fatal Accidents? Men. The IIHS reports that motor vehicle crashes involving men are far more severe when compared to women. Contributing factors that males are more likely to cause fatal injuries include speed, driving while under the influence of alcohol, aggressive driving, and driving without a seat belt. For example, in 2017, according to the Insurance Information Institute, women caused 12,502 fatal crashes when compared to the 37,477 caused by men. Сепак, не, не се двата пола исто способни. Каква сакаш статистика пребарај мажите водат, водат во тоа што возат без дозвола, што возат пијани, што предизвикуваат сообраќајки со фатални последици. Жал ми е што на ова гледаш ко на некој што лечи фрустрации, наместо да ја видиш поентата дека мажите треба малку да се опраат со своите хехенца за жените возачи, да бидат повнимателни, да следат правила, а не да се прават мачомени што летаат по населени места и најчесто завршуваат како убијци. Да, многу почесто од жените.