Не знам Манч, јас не мислам дека ако само жени се на позиција дека ќе е подобро. Ако рече некој така, нека кажи зошто мисли така. Јас мислам дека на позиција треба да има квалитетни луѓе со добар морален компас шо работи во корист на државата и населението пошто нели, јавна функција. Ама, знам дека ова е wishful thinking. За огромна жал. Ама мајка таква ме родила, имам надеж и вервам со напорна работа дека можиме да стигниме таму како општество. Чукни на друга врата ако мислиш дека барем јас не сум фокусирана на ова. И не само за овај случај. На грешна врата си. Од таму, немам шо друго да продолжам со тебе. Ионака делот шо и покрај то шо ми е исцицана енергијата го накуцав - го скокна.
Ironijata da bidi pogolema zhena sudijka go pomiluvala ama toa ne e bitno da ja gledame posirokata slika. Ne deka nema smisla vasheto ama i ne ste tolku vo pravo kolku so misite i me fajca inaet.
Никаде не го негирав тоа, како спомнав уште првиот пат кога ве цитирав ти ли беше или другата членка не знам како се вика, најмногу што мразам е кога јас велам А, ти ме цитираш и ми велиш сум рекол АБВГД страшно ми ојт на живци. Друго што ме нервират е што продолжувате со овие глупи и толку заостанати муабети со кои и вие овде членките на форумов а и таа медузата на инстаграм само влечите пажња кон себе и провоцирате што дури да се вратите по завршувањето на втора светска и да им ги зборите на тогашните жени ќе ви речат не ме замарај со глупости, одамна овие муабети поминаа од мода. И уште нешто што страшно ме ваѓат од кондури е ко ќе во една најнормална дискусија во која навистина очекувам да ме цитирате и да продолжиме си аргументи почнете да си нагаѓате за мене што ниту ме знаете кој сум, ниту 1% од мојот живот надвор од форумов. Еве ако толку те интересира, воопшто не се пронајдов во ниту едно од вашите 52 провоцирачки мислења само на темава, да ги занемариме другите 3/4 кај што исто провоцирате до максимум, туку те цитирав тебе и другата членка поради провоцирачкиот зачин кој МОРА да го додадете во секое мислење макар било и во некоја најбанална тема што нема врска со феминизам и други работи слични на него. Пак ќе повторам сега, а и ќе повторам уште колку пати и да треба, феминизмот не ми пречи, сметам дека феминизмот е супер работа се дур не се префрли во крвна омраза кон машкиот пол и дур не дојдеш во фаза за секој општествен проблем да го кривиш машкиот пол. Подразбудете се малку, ако за секој проблем го кривиш другиот, мислам дека е редно време да се подиспиташ себе си.
@DS10 пак ќе ти вратам истото. Ок. Впрочем толку ти реплицирав јас. Ако "ок" и проста статистика (слика) е провокација... Ако ете грешно сум претпоставила со последното мислење, а првото ми е слика од статистика која те испровоцира и се водам по неа, пошто зошто инаку е то провокација нели - еве и извини. А, за делот во "П.С." ваљда ако не го прокоментира ти, не е наменет за тебе или е коментар за нешто друго. Пошто ти не го прокоментира то ама мислев е очигледно. Моја грешка шо не одделив физички со цртички.
Во иднина деца ќе си раѓаат само најсиромашните, сите други ќе плаќаат за тоа сурогат мајки бидејќи нема да сакаат да си го расипат своето тело..