Не сакам да дефокусирам, воопшто не ми е тоа намерата, ама некако како да го заборавивме Раде Штекли.
„Златна средина“ (разбирачка) е секогаш горе-долу правило во комуникацијата. Луѓето генерално не сфаќаат дека има минимално и максимално разбирање и се „губат“ во екстреми. Кога немаме максимално разбирање, одиме кон три/четвртини или половина, или третина, итн.... И ова функционира за сите заеднички соочувања/договарања. Ако ни успее да имаме максимално разбирање дотолку подобро. Комуникацијата, исто така, се одржува и следи одредени прагови на разбирање... Многу е важно праговите на разбирање да не паднат премногу долу, тешко е да се подигнат, но не е невозможно, но треба да се вложи уште поголем напор од тој пред падот на прагот. Комуникацијата е постојан или одржан труд од минимум две страни. Зависи од двајцата, да ти одговорам конкретно. Ништо не е дадено само од себе и ништо не е сигурно. Единствена константа е променливоста и ентропијата (склоноста на системите да одат кон ниво не неред и хаос). Комуникацијата, меѓу поединците е еден вид контрола и отпор кон тој „природен“ процес. За мене, комуникацијата е суштинска, со неа започнува и завршува еден однос (се разбира комуникација не се само зборови туку сооднос на зборови и постапки), но, ако ти мислиш дека има други поважни нешта, фактори, „параметри“, повели, објасни. Затоа сме тука...
Се согласувам потполно за турските серии. Треба веднаш да се прекинат бидејќи народов ни се упростува од нив
Не можам да ја отворам адресата на yahoo. Кога кликнам "наредно" не ми отвара страна каде што треба да ги внесам пасвордот не дозволува. Сите веб страници што ги користам преку оваа адреса не можам да ги користам повеќе. Да сум си направила нова сметка. Пукнал ѓаволот!!!!!!!!!
Внука ми денес ми вика некое дете во градинка зборело странски, викам што вика, вика од кога ќе се најаде вика најадесе ја.. Викам што вика уште, ми вика и викала дек си ма..