Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.975
    Допаѓања:
    16.030
    Се дур се вреѓаме чие е Скопје и дека дошљаците од провинција го расипале градот, нема да не биди.

Точка.

На eliesaab и Adidas888 им се допаѓа ова.
  2. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    23.229
    Па така де :D
    Ако Скопје е само на скопјани, дај нас останатите нека не земе Грција или Бугарија па бар ќе си ги имаме Халкидики и Черно Море :rofl:.
    Само нека не зборат после дека сме предавници и дека заради нас пропаднала државата :rofl:.

На st-el, Stark и GirlLove им се допаѓа ова.
  3. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.557
    Допаѓања:
    5.233
    Исто така е ако играш по правилата на противникот и го победиш со негови правила.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.557
    Допаѓања:
    5.233
    Јас кога сум одел порано во Охрид, Струмица, па и Битола, понекогаш сум се почувствувал неудобно од страна на жителите, пред се поради што сум скопјанец и зборам на скопски, а и со го сакам градот.

Не мора да значи дека само скопјани ,,мрчат", туку и на скопјани им ,,мрчат" кога одат во провинција.

Во 2019 година сакав да отворам кафич во едно мало туристичко место, но не ми дозволија поради тоа што ,,не сум бил нивен" и таму смеело да отворат само тие што се од таму. Додека во Скопје нема вакви проблеми.

Не сакам јас такви проблеми, а ниту па се замарам кој од каде е. Сите сме Македонци и треба да се подржуваме во се и да не не разделуваат вакви ситни глупости.

На Anie93, TammiB5, Anyshka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    352
    10 г се возам со автобус, за прв пат во 10г имав работи кои зафатија место плус, гледав тоа да не биде период кога луѓе се враќаат од работа, никогаш не сум сакала да зафаќам место, многу ми е непријатно и глупаво, ама овој пат морав, гледав тоа да биде некој период измеѓу, се ок, додека не се качија 3 жени, двете седнаа пред мене и едната и вика на таа што стои, седни позади и оваа вика не бе ќе се симнувам и се врти ме ѕвери и вика на таа, а девојчево некои кесишта ставила, пазете на изразов КЕСИШТА (не би сакала да кажам што носев, тешко ми е, долга приказна) и се извинив на жената на која и рече да седне и предложив ако сака да седне јас ќе станам само морам да ја држам кесата да не ми се скрши нешто, спомени ми се, женава ми вика не бе девојче ок е па не можеме секој пат да имаме прилика за кола, не викам дека сум во право да зафаќам место плус, ама ова беше еднаш во 10 години, такво невоспитание и некултура од жена која може мајка да ми биде ми стана одвратно, колку лоши луѓе постојат, уште продолжи да ми коментира, не знам од каде право да нарече кеса, кесишта.
    Следен пат, кога ќе излезете од дома, понесете си култура.
    Срам да Ви е, жени во години, невоспитаност.
    Убав ден!

На TammiB5, Stark, Cherry blossom89 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Mięta

Mięta Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    7.481
    Be more than words
    Be more than Strength and kind
    Be love and blind
    To those who come to you

7. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.055
    Допаѓања:
    2.557
    Многу мразам кога ќе треба нешто да потпишам пред повеќе луѓе или во близина на некој и ќе се избацат со коментар ЛЕВАК СИ? Не, бе марсовец 8)
    Исто како што си ти деснак, некој е и левак, чему чудење, не знам :whew:

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.796
    Допаѓања:
    19.680
    Ејјј значи за мене не знам како би се опишал, ама само едно ќе кажам...

Прекрасно ми е чувството кога ќе појдам да си испазарам на големо барем за 3 недели во маркет, колата ја наполнам целосно со гориво (ако е под половина ми паѓа карактерот хаха) и еве завршив со порачките на Temu. Значи гледам и сфатив дека и правам love bombing на колата, се за неа, а за мене ништо. :rofl:

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.