Најубаво е памук со полиестер, ако е само памук може материјалот да се тегне многу да се развлече, ова посебно за пижама имам приметено, инаку да, во повеќето случаи ако составот е само полиестер ужас е, а цените да не коментирам, 100% полиестер 2.000, 3.000 ден ставиле и тоа во продавница како women secret... Разочарувачки, квалитет нула, само пари се бркаат.
Ама не ми е јасно, карго 250ден и после си приморан ако не ти одговара да го враќаш пак по карго значи уште 250 ден, на некој дневница му е 500ден а за што? За ништо, глупости, башка јас дома имам броеви од S до Xl
Како и на пример.. Ми се допадна една суќна која беше на куклата, и ја прашувам продавачката дали има од истата бидејќи неможев да најдам. И ми кажа дека немат, дека е само таа на куклата, и величината на суќната на куклата ми одговараше. И и велам може ли да ја симнеме од куклата сакам да ја купам таман и величината ми одговара.. Не ми дозволија, не смееле да ги вадат алиштата од куклите.. Па зошто тогаш стои таа суќна на излог да ја рекламираш ако ја нема воопшто да ја купиш..
И јас исто. Од различни материјали различни броеви носам. Плус не се исти броевите во сите продавници. Така да, не нарачувам никад онлајн. Два пати иам нарачано едно, ми пуштија друго. Веќе не.
Во Зара има некои работи и хс ми се широки, зависи и од моделот, некогаш купувам с, многу ретко м (ако сакам пошироко), ама по локалниве бутици кога ќе видам л-хл, а одговара на с-м. Л-ХЛ би требало да се огромни.
Некни влегов во една турски или арапски бутик, незнам каков е, ми се допаѓаа едни панталони, а јас обично носам 38-40. Ги земав тие величини и не ми беа таман, едвај до под газот ми влегуваа, па морав 42 да зеам. Тие арапките многу ситни у пм
Јас фармерки и панталони носам 36-38, некогаш и 34 ми се точни, пред некој ден во Зара пробав 36 и како вреќа ми беа, огромни. Во локалните бутици 34 се за деца, 42-44 како 36-38 се.
По интернетов кружи видео од еден батец што вчера возел кај Градска со над 80, минува на трепкаво зелено и се судира со такси што врти лево и исто така мине на зелено. Коментарите беа дека батецов што се снимал не згрешил ништо зашто минал на зелено и имал предност пред таксистот. Браос. Вие златни возите 50 само кога немате предност? Ако да, јбг, оставам на карма ако постои. Што прајме ако место таксистот беше Брза помош или пожарна, ако место таксистот имаше веќе некоја сообраќајка и пренасочувале возила или се отворила дупка или пукнала цевка, ако во моментот го гасат семафорот оти излегува сообраќаец и ред други работи? Да, таксистот згрешил што не дал предност ама таксистот лошо проценил пошто сигурно не мисли дека некој со 50 ќе му дојде за толку кратко време. Тоа е како да се качувате по скали, секоја скала висока 15 центиметри, и одеднаш имате скала висока 18 центиметри и тука се сопнувате. Криви сте ама лошата проценка не е случајна туку што некој лошо ги дизајнирал скалите. Брзо возење не е никаква случајна грешка и лоша проценка туку е курчење ради кое не треба никогаш да возиш.
Ние не ни глумиме дека се обидуваме да се доближиме до некакви решенија на проблемите коишто одамна се јавни и јасни како бел ден, не сакаме ниту да допреме до почетокот на некакви реформи во правосудниот систем. И не само таму, се разбира. Продолжуваме да бидеме самозаробена држава во којашто правосудниот систем е само еден од газдите. можеби укинувањето на она „во името на граѓаните“ би бил добар почеток во таа насока, барем до некое разумно време кога довербата во судството ќе се искачи до некој двоцифрен број.
Try deleting that bi*ch. Израз кој се користи во случај на као туѓо (ез ин не твое) општо, животно достигњење и успех.
Утре личи толку страшно што тешко ми е и да се смирам за да заспијам. А ден, како и секој друг, ќе помине. Понекогаш вака нерасположена и разочарана се прашувам како е да си комплетно здрав, и физички и психички. За што размислуваш? Од што се плашиш? И дури си ги гледам моите искасапени раце од игли, си фантазирам за живот што никогаш нема да е мој.
Колекционер сум на фигури од киндер јајца. Но тука во мкд тешко ми оди да ги соберам постарите. Дали некој случајно прави чистка по дома па сака да му ги откупам?? Мајки со деца што веќе им се израснати и поминат меракот би требало да има некој
Пејачов Гоце од Скопје ни докажа дека не секогаш лошиот маркетинг е и добар маркетинг. Од воведов на новинаркава на Бекстејџов туѓ срам те јаде Пејачот Гоце од Скопје: Искоцкав повеќе од милион евра и изгубив буквално се во животот #пејачотгоцеодскопје #реално #реален
Ок, ама ај доволно беше ако не од нарцисоидни кукулејки над својата судбина(шо сами си ја направиле), хистрионичности, а и остали пат(ет) ологии... ... Или што би се рекло: That"s enough Internet for today.