Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.824
    Допаѓања:
    19.859
    Не знам за вас али јас ако мавнам вино чаша-две пред сексуален однос, каде каде подобар ми е. :D

Бел бумбар за луѓето што си пијаат по чашка две вино пиво.

На Miss666 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.039
    Допаѓања:
    52.380
    Имам другарка што еднаш ме убедуваше дека 3 чаши вино на ден се добри за здравјето, и јас одлучив тој совет да го послушам, па не ми е гајле што сте испишале друго :D

Помина денов и ме прегази.
    Сега ми фали кафе ама е 9 вечер и за првпат во живот побарав безкофеинско кафе. Нормално немаше.
    Не почнувајте тема дали кафе е добро за здравје, ќе се расплачам.

На christinnn, LiquidLuna, Bezimenka90 и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    12.922
    Очигледно не сте ја пробале диетата на Миа со 400мл вино/ден.

Ем пијан, ем здрав - полн со антиоксиданси, ем шланг… :wasntme:

На Ugly Duckling, eliesaab, Feniksgirl и 4 други им се допаѓа ова.
  4. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.861
    Допаѓања:
    170.944
    Јас сум свесна дека алкохол е штетен и нема некои особени придобивки. Еве и пола година сум sober.

Ама сакам бе ко шо си праевме еднаш месечно со другарките спа ден со чашка- две вино и мешани сирења и маски за лице. Ми недостига. Кромид похован без кригла пиво? Г р е в. И да безалкохолен коктел пиев и е доста вкусен сок, ама радо еден алкохолен ќе испијам. I'm just a girl. Поточно I'm just a боем, или кој е новиот модерен збор за пијаница. :D

Ама, многу е клучно да нема притисок за пиење. Во друштво имаме луѓе шо никогаш не пиеле или откажале и то ни е нормално и е прифатено и зато има уба атмосфера и идат и луѓе шо не пијат дури и на вечер чија цел била пиење.

Дефинитивно интересна тема зошто кој пие обично смета дека е здраво во мали количини. Сум пиела и секогаш сум била свесна дека не е здраво. Да, ако ми е досадно би се лајнарела и го имам то праено. Ама не го прај то вистина. It's a delusion.

На LiquidLuna, MacenceEna, Bezimenka90 и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.074
    Допаѓања:
    35.721
    Во Македонија изгледа подобро е да се пијанчиш секој ден отколку да си трезен.

На crimson, Thirlwall<3, Dominodancing и 4 други им се допаѓа ова.
  6. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.450
    Допаѓања:
    126.906
    Нема ништо корисно во „rat soup“ што може да те пржи внатрешно ако претеруваш. |(
    А и што ќе ти го виното кога придобивките од овошјето можеш да ги добиеш без мешање со алкохол...
    @Dominodancing Залепи им дека не сакаш да бидеш следниот Васил или Јордан. Па и смени ги тие со подобри пријатели.

На Thirlwall<3 и Dominodancing им се допаѓа ова.
  7. Dominodancing

Dominodancing Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2024
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    1.340
    Благодарам господине на разбирањето.

На Mumoftwo30 и Vikktorr им се допаѓа ова.
  8. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.762
    Допаѓања:
    150.388
    Не знам колку ти се блиски луѓево и до каде отишле зафрканвциите ама јас искрено од ова не гледам причина за толку многу револт за толку навреди, плукање и спомнување дури и на физичка пресметка "да земам да ве затепам сите по ред" :wasntme:. Во секое друштво има зафрканции и се додека не надминуваат некои граници е ок, ако ти се другари можеш да ја прифатиш шалата и да возвратиш на некој сличен начин. Ама штом волку те изреволтирале очигледно не ти одговараат како друштво така да може не треба да се дружиш со овие луѓе. Секако си во години кога си донекаде изграден како личност, немаш 15-16г да те испровоцираат вакви закачки па да почнеш да пиеш за да се "докажуваш" во друштво.
    Настрана муабетот дали и колку е штетен алкохолот.

На christinnn, LiquidLuna, theowndemon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Dominodancing

Се зачлени на:
    30 јануари 2024
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    1.340
    Абе што разбират тие за Васил или некој таков не ги занима нив тоа, ама друг пат не возам јас ниту се возам со такви алкоси, нека се тресат они дали ке ги сопираат некаде и да ги казнуваат. На мене ми е добро и сам,ехее летно време колку пати во пабот ако немам со кој на шанкот си седнам сам и си пијам сок и налита некој секогаш за лабав муабет таа вечер,али некогаш мора да се вмеша со народ човек. Во кафеана а завршам со вечерата ја сум спремен за кренување, шо ке седам ја таму 100 години ке чекам келнерот да ме пади да рече затвараме, нема потреба.

На nextredstyle му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    56.003
    Oh darlings никој на светов нема да ме убеди дека пиење чаша кафе секој ден е штетно, исто така и за чаша вино. :D
    Кафе пијам секој ден, алкохол не. Многу ретко пијам сама, бидејќи поубаво ми е во друштво, но тоа не се случува секој викенд. Така што, можам дури да речам и дека ретко пијам алкохол, во специјални прилики, немам таква навика во обичното секојдневие. А би пиела една чаша црвено вино денот.
    Е сега, воопшто не е ок да инсистираш некој да пие ако не пие или конкретно тогаш не му се пие и да го исмеваш. Бидејќи ако се напие ради атер ќе е "е шо само една чаша кај било кај не било". И често ваквите луѓе се оние кои се налеваат со алкохол без исаф. Сум била во вакви ситуации порано.
    Пролетва иди свадба на бести од детство, и сигурно нема да мислам колку е штетен алкохолот. Нема секако да пијам дури не знам кај сум и да повраќам после, ама малку ќе си се опуштам, бидејќи некогаш едноставно си среќен и мерак ти е, сакаш да си рилекс и да уживаш во моментот (не дека без алкохол не се ужива де, туку некои одбираат така да уживаат).
    Баланс. :D

На Mumoftwo30, M&M и Billy Idol им се допаѓа ова.
  11. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.450
    Допаѓања:
    126.906
    Не си го троши времето на такви. Најди си некои кои ќе го почитуваат твојот избор.

На Dominodancing му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Dominodancing

Се зачлени на:
    30 јануари 2024
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    1.340
    Јас не држам лутина ради духовно здравје, али така е, тоа јас го сваќам како да е некој мој недостаток што не пијам по нивните заебанции, уствари што не се опивам, јас не им реков на нив дека ке ги тепам туку така си мислев во себе, или сега јас како по да речеме силен физички од нив да земам секогаш да се понашам силеџиски или секогаш јас да сум во право и да мораат да се сложуват со мене,дури и да не мислат така како јас. Не. Ако можам да ги подучам или заштитам некако, нормално дека ќе се вклучам без размисливање.Работата е едноставна :Ти пиј што сакаш колку сакаш јас ке пијам колку сакам што сакам и толку. А јас да почнам да пијам поради такви што коментираат или треба да полудеам или куќата да се обрне наопаку.П.С тоа го пишав кога ме држеше лутината сеа ми помина хаха

На nextredstyle му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.685
    Допаѓања:
    39.763
    Мислам дека не се зборува доволно за глобалниот феномен кај што луѓе се снимаат во многу интимни моменти со цел да ги постираат видеата заедно со трендинг песни и да добијат прегледи. Многу е морбидно кога ќе сфатиш дека на некој му бил дијагностициран рак или му било кажано дека му починало дете и рекол а стоп, дај прво да извадам телефонов да се снимам како плачам. Дури не мора ни да се лоши работи, истото го мислам и за видеа кај што луѓето само лежат, се гушкаат и се бакнуваат и тоа изгледa преслатко, сѐ додека не сфатиш дека некој наместил соба, наместил телефон од совршен агол, изглумил поза за пред камера и после 10 секунди отишол да го земе телефонот и продолжил со едитирање на видеото.

Апсолутно сум за да се покажуваат спонтани и реални моменти без цензура, ама веќе не се ни работи за тоа, туку тикток и рилс до некаде го уништија нормалото чувствување на чувствата и развија една потреба да правиме перформанс од нашите животи каде што некој постојано нѐ перцепира.

На Ugly Duckling, TammiB5, Alek90 и 14 други им се допаѓа ова.
  14. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    12.276
    Никогаш нема да ми биде јасно зошто непушење и непиење се смета за некој висок човечки квалитет. Океј, убаво е тоа за тебе лично, ама it’s not that deep.
    Можеш и капка алкохол да не ставиш во уста а да си најголем гад на пример. Не се алкохолот и цигарата мерило за добар и сталожен карактер.

На Annath, Mumoftwo30, Miss666 и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.824
    Допаѓања:
    19.859

Да си бидиме искрени лоши и луксузни пороци се. :D

Не за џабе рекле од коцкар, дрогираш, пијандура и курвар бегааај.

На Thirlwall<3, Anyshka и Dominodancing им се допаѓа ова.
  16. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    12.276
    Јас не зборам за некој што страда од пороци, тоа е екстремизам веќе.
    И јас сум непушач, ама не се сметам за супер човече само затоа не ставам цигара во уста. Тоа е збир од повеќе работи.

На M.B., LiquidLuna, M&M и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. @ceci11

@ceci11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2020
    Пораки:
    1.537
    Допаѓања:
    1.666
    Шуга во кумановско училиште....Добро бе, зар во 21 век шуга можеш да фатиш...

На tambelina и Керолајн им се допаѓа ова.
  18. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.332
    Допаѓања:
    13.404
    Браво Енџи за ова :handshake:
    Едно од најдобрите твои мислења до сега, сериозно. :)

Јас ова воопшто не можам ни да го укапирам, ни сфатам, како вака, и во што се претворија луѓето..

На Mumoftwo30, Angie1432, zemzela91 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Dominodancing

Се зачлени на:
    30 јануари 2024
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    1.340
    Ѓорѓи Колозов у приказната викаше штом Гоце се е ватил пријател со чашката(алкохолот) не бива од него човек веќе:D:D (сложувам се инаку со се што си напишал)

На Thirlwall<3 и Stark им се допаѓа ова.
  20. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.861
    Допаѓања:
    170.944
    Леле, ко рече ова одма ми текна на една мајка влогер шо снимаше детето како плачи кога им умре кучето. Ама заборај да ги едитира инстукциите за шо треба да речи. (facepalm) Мислам "(facepalm)" дека има инструкции под број 1) и под број 2) строго сум против семејни влог канали и снимање деца.

На Mumoftwo30, IvvaNeo, MeowMeow и 2 други им се допаѓа ова.