Како единствен бенд кој активно и неуморно настапуваше на речиси секоја свирка било од забавен или хуманитарен карактер до црн пепел и јад. Од играње и пеење на нивните песни на секоја веселба, журка или роденден до момент кога сфаќаш дека ... веќе ги нема. Никогаш повеќе нема да ги слушнеме во живо, во ниту една дискотека, клуб, бина. Никогаш нема да ги запееме веќе нивните песни со иста енергија. Лично, сакам да кажам дека едни од моите најубави спомени од скорешен период ми беа проткаени токму низ призма на нивните песни. На пример, 2023 година, кога настапуваа пивофест/виноскоп, и питијадата во Велес. Настани на кои преубаво поминав, и секогаш ќе бидат врежани како прекрасни во мојата меморија. ДНК почивајте во мир, со вас згасна и последната нота радост во оваа држава.
Денес, требаше да не остават на раат, денес требаше да не пуштат да одмориме од се. Денес, на никој не му се смее, на никој не му се слуша музика, никој нема сила ни мотивација да тргне на работа. Искрено, ако ме прашате ама воопшто не ни ми се оди на работа знаејќи дека како и сите работници и нас не експлоатираат за профит. Од немање услови за работи, два пати идеше брза помош за да земе колега. А, што се случува со фабриките? Да се прашаме подлабоко. Зошто воопшто уште седиме во држава која не убива, ни ги убива своите блиски, ни ја убива психата, ни ја убива желбата за живот. ЦЕЛ СИСТЕМ Е ГНИЛ
И да бевме луѓе, денес на работа состаноците требаа да почнат со една минута молк. Ама толку имате свест, хуманост и емпатија. Нека се засрамат сите поголеми фирми што не го направија ова и не донираа пари или душеци, ќебиња, што и да требаше..... Комшиите ни помогнаа повеќе од самите себе. Алооооо свестете се.
Посакувам да го вратам времето, не многу, бар за два дена и да ги земам прскалките со мене, ништо повеќе, само прскалките…
Многу ми е оптеретен мозокот овие два дена. До толку шо сабајле се разбудив, видов дека е 9, се исплашив, се заикнав, си викам готово закаснив на работа. А не сум вработена.
На ФБ како и секогаш, има "паметни" личности. Кои за секоја објава имаат "преубави коментари". Така е кога се несреќни, па мора фрустрациите да ги лечат на некој друг
Згрозена сум. И сакам да го затворат ! Сериозно некоја будала стаила своја сметка демек собира пари за фамилијата на починато девојче ? Зошто ? Како му дава душата ? Има ли душа всушност ?
Не можам да разберам како на одредени луѓе - муслимани повеќе ги болат жртвите во Палестина од тие во земјата во која што се родени и живеат? Многу познаници споделија за таму, а за трагедијата кај нас ништо. Нормално, секој еден живот е подеднакво важен, и сочувствувам и со нив, но зошто и несреќите се делат по верска и по национална основа?
Па добро, истите тие се молат да цркнеме ние Каурите, ко што и видовме по интернетов деновиве на повеќе сајтови,така да сигурно им дошло и убаво на муџахидинската душичка. Инаку, и јас тоа приметив кај моите ,, пријатели,, муслимани, да не грешам душа само Босанци и Торбеши објавија од Македонците, и затоа сите припадници при племенските заедници на Република Македонија кои за Палестина , Турција и Бајрам спамираат нон стоп, сеа се избришани. Али не се они криви, ние сме.
Истата констатација ја имам и јас дека припадниците од муслиманска верска припасност објавувата повеќе да не кажам само за жртвите во Палестина а за кај нас ништо. Жално и за тие жртви, но тие се во Војна а ние умираме во лажен Мир.
Затоа ние први се потепуваме на да честитаме празник на фб, они нејќат ништо. Никад не сум им честитала, ниеден мене не ми честитал. Имаше еден Аднан шо се смееше на оваа трагедија, се радувал што погинале, мразел христијани. Потајно мислам дека поголем дел од муслиманите не не сакаат, ама од куртоазија прават лице. Част изузецима.
Скоро никаде и не видов сочувство од албанец. На толку статии, постови и се, нема. Баш се запрашав што луѓе се бе?? Мене ми е подеднакво жал за некој кога ќе настрада без разлика што вера е, што нација е, човек е пред се. Ми беше тешко и кога гореше модуларната, и сега ми е. Со чест на исклучоци, мнозинството може и се радуваат.