Сдк, од бројки омилено ми е 20-20-20. 20 минути работиш. 20 минути гледаш во зеленило преку прозор. Се пакуваш и наредните 20...ги поминуваш во природа негде, кајшто нема да те најде никој (по можност покрај море)...наредните 20 ГОДИНИ
Чим не ја знаеш цела филозофија на Ендрју Тејт и маносферата, прв грин флег ти е Може ни треба цела тема за маносферата (цело поглавје од дипломската ми беше), 20/80 се однесува на верувањето на одредени "мислители" од маносферата дека 80% од жените ги привлекуваат само 20% од мажите, што ефективно прави 80% од мажите да се "обесправени". The thing is, секој маж кој верува во ова, навистина не го сакаме, само поради различни причини него што тој мисли
Може многу ,,мислители,, во тегла биле растени па и се што е зелено произведува хлорофил... као жаба на пример. Од истата тегла многу небулози пораснале Не бе, небулоза е совршен термин, не треба поише
Еј, ова ќе го сфатам како комплимент, а одамна не сум добил. Типов ми е агресивен многу со сексистички и деградирачки став кон жените како пол и не ми бил интересен мене. А интересно ми било сум разговарал со личности кои биле жени и се согласиле со него.
Прееска си одам накај дома од чаршија една стара бабичка ми вели: "Синко да те замолам внучево да го крениш сакало да мавни на боксот (играчка е на сред чаршија)..." Го кренав маваше и интересно му беше многу, па го летав како авионче малце и детето зеде ме гушна од радост и љубов можеби во моментот. И бабата ми вели "Женет си дете?" И велам не и ми вели би бил добар татко. Ме погоди толку длабоко, не дека мислеше лошо напротив, ама јас...
Плодна дискусија ќе разврзеш те осеќам Едит: не знам каде да отворам, во психологија или врски? По ми личи за психологија оти па на еволутивна психологија е градена "теоријава".
Кај се воук активистите да зборат зошто Дизни во Snow White одбрале CGI џуџиња наместо да се потрудат да истренираат реални луѓе со џуџест раст да глумат? Нели сакаме светот да види различности, никој да не се осеќа изоставен? Ама тоа за црнци само важи, знаеме. Ве боли кур вас за маргинализирани групи, видовме тоа одамна.
Затоа филмот е во минус со заработка и има 1.9 на iMDB. Но најголемиот кривец за таа оценка и за тоа што не го гледаат филмот е главната глумица.
Тоа било нешто поради коментар на Питер Динклиџ за џуџињата како се експлоатирале, не се сеќавам точно, ама демек поради тоа решиле така. Мене почна да ме нервира целиот хејт кој падна на актерката. Секое мизогинистичко ѓубре излезе од дупката да коментира како била грда, одвратна, никаква, не знам што не прочитав. Само ко да се чека нешто вакво да се истурат исфрустрираните. Ми се свиѓа многу што почнаа дс ги објавуваат коментарите со име и презиме, за Селена Гомез имаше едно видео, мажи дедо што може да и бидат комемтираат како имала копани. Сите така треба да почнат, паблик шејминг на најјако, па нека коментираат пак.
Камо да беа само CGI џуџињата проблем. Цел филм е жива катастрофа, еден од најлошите филмови е според рејтингот, и не за џабе. И за актерката, ај што можеле да се потрудат да одберат подобра, ама не е толку за изгледот колку што е за неа ко личност што се покажа ко ентајтлд нарцис и што си призна дека не го сака оригиналниот цртан филм со Снежана. Обожавам други live actions на Дизни како на пример Муфаса што беше топ според мене, а годинава излегува Лило и Стич кој според трејлерот изгледа доста ветувачки. Ама некогаш ептен знаат да забегаат како со овој, што подобро да направеле сосем друг бидејќи приказната везе с везом нема со Снежана цртаниот. Имаше еден цитат некако: Дизни беше доволно воук кога не се обидуваше сосила да е воук (мислејќи на принцезите кои не се бели а се исто обожавани) наместо глупостиве со race swapping и менување на приказната целосно.
Она вчера со хелексите не беше желба за внимание ниту беше поради дотичниот од тука.Фала ви за немањето никаква емпатија
„Мама и тато, ова е за вас“: Емотивен настап на лизгачот Максим Наумов кој ги изгуби родителите во авионска несреќа Не гледам уметничко лизгање,првпат слушам за Максим,но ова ова..се изнаплакав што ти е живот
Не, не. Не е поради физичкиот изглед, туку поради поради политичките ставови што ги имала против Трамп. А претходно има изјавено дека не и е битна глумата, тулу пароте и се само битни. За вакви работи на некои глумци им завршувала кариерата. Како на пример глумецот од "Twillight" што го глумеше волкот. Како јавни личности, поготово глумци, не смеат да си дозволат такви работи да кажуваат јавно. Свесно знаела дека ако збори јавно за политика, ќе си направи проблем, и така и си направила. Млада актерка е, која допрва требаше да ја гледаме во филмови, но мислам дека толку е од нејзината филмска кариера. Си ја запечати судбината. Во кино кај нас жив човек нема на овој филм, а замисли во други држави и градови, каде што повеќе се следи личниот живот на американските глумци.