Не се научија и не се научија коа е зелено за пешаци да не поминуваат со колиштата. Да ви е ебам тоа рајата, да ви ебам генот проклет Теле се учи, вол не, да ви ебам воловите.
Шетам сега, и едно девојче беше седнато на една клупа и ги виткаше трепките со виткачот, поминува еден стар човек и ја гледа ли ја гледа шо прави, дури и устата ја отвори од вчудоневиденост еве вака . Хахахаха не му е јасно на човекот шо прави она, прв пат гледа такво нешто, сигурно си помисли дека девојката пробува очите да си ги изваде хахахахах
Што е со акцентот во македонскиот јазик, што е со едначењето по звучност? После се лутиме кога нѐ викаат Бугари, Срби. Абе еден да акцентира правилно кога зборува, макар малку, макар новинариве, ушобол.
Ви теќиње пред 5 години ова време цел свет влагаше у карантин, седеше дома, депресија го фаќаше и едвај чекавме све ова да заврши и да дојдат подобри времиња? Епа глејте кај сме денес, лол. Кој би рекол дека ќе дочекаме ако не денес, ама во блиска иднина да посакаме ако не ништо друго - барем тоа време да се врати?
Тоа веројатно беше почетокот кој навестуваше дека допрва лошото иде, и секако све најлошо искочи на површината. Али па, можно е у блиска иднина и да посакаме да се врати ова денес шо е.. Секогаш има од лошо полошо. Сме наебале сите колективно, и тоа е тоа, нема бегање.
Да се врати времето кога бевме во карантини, не се одеше на училиште, не се одеше никаде уствари и се зголеми смртноста? Не, фала. Кој нормален би сакал тоа да се врати?
Само во Македонија ти свират од позади бидејќи на вртење на раскрсница даваш предност на автомобилите од спротива (а ги има повеќе).
Идиоти се и колку порано ги прифатиш како такви полесно за тебе, верувај иако долго време се возачи во сообраќај идиоти се во буквална смисла на зборот и себични.
Кратка хорор (реална) приказна: Денес видов девојче, некаде 12-13 години. Забулено. Забулено дете. Овие два збора не треба никогаш да дојдат еден до друг. Во каков гнасен свет живееме мајке ми.
Имам и јас забележано на Бит пазар, во придружба на мајка и. Мене веќе не ми е чудно. Сум бил милион пати во Косово и Албанија и ниту една забулена жена не сум видел, а каму ли девојче. Изгледа ние не сме ,,Швајцарија на Балканите", туку ,,Авганистан на Балканите".