За жал ретки се пријателствата и на прсти се бројат колку души можат да ти се најдат. А за на маса секогаш бројката е тродупло.
Ја слушам песната од ДНК "Однапред ти благодарам" и ме врати во времето кога бев и јас како нив млада.Стварно кога ќе се запизнаевме со симпатијата не само што името и презимето му го знаевме , му го имавме и фиксниот број веќе. Еј а колку интересно беше сега сакаш да му ѕвониш и ти крева мајка,татко,сестра брат, па следи прашање а кој го бара. Оди па не спушти слушалка. Ех маки тинејџерски.
Само шо тргнав за Брза помош, братучеда ми (докторка) ја начекав и ми кажа шо капки да земам уште денеска си капам ( превентивно), добро сум, вчера црвено ми беше малку денеска сум,добро.
Просто ми се гади и ми се плаче колку толерираме секакви токсични луѓе оти биле родители, браќа, сестри и тако даље. (Ама за истото напаѓаме свекрви) Направиле бебе во шупа, направиле после уште 5 во истата шупа, ама најважно нивната желба да бидат родители е исполнета, бебето мање битно. Па некој си ги млати децата, друг им збори оти се пропалици и ороспии. Други си ги држат децата до полнолетство во 4 ѕида. Трети им продаваат причи дека ако заминат на белиот свет они ќе умрат оти ќе нема кој чаша вода да им подаде. Е интересното е што кога свекрва ти ти чепка во соба, тогаш оставај дилда и кондоми, срам да ѝ падне. Оти бе не советувате вака на родени мајки да им оставаат кондоми, и нив срам да им падне? Оти цел живот цените луѓе по глупите семејни релации, а не по тоа кои се и што направиле. На улица ќе ве фрлат, ќе остават мажот да ве тепа, вие сироти трпете да не сметате на мајка и бате, ама ако, пак ги сакате, битно ве родиле, битно со брат да не се замерите за клетото соПче. Кога личност што ме запознала еднаш, во 3 минутен телефонски повик ми го смени животот на подобро, кога друга личност што не ми е ништо (а ми е поблиска од многу крвни роднини) ми беше поддршка во моменти кога не знаев каде се наоѓам, ми стана јасно дека една убава постапка е доволна да ти создаде убава слика за некого и една грда за неубава, без разлика кои биле
Кај се кучељубимците сега да поможат? И шо не поможиле од 2022 до сега, ни еден коментар не прочитав, да беше обратно плачки ке имаше еден реферат. Кај се анима лајки и други мафии? или сигурно ги провоцирал цела глутница самиот… Само тужба на градо му препорачувам на секој нападнат од улични. Јас не би се мислела два пати па ако е во сопственост до крај има да одам на суд
Алал да им е на српските студенти, нè вклучија и нас во нивните барања. Ова е најдобрата вест што сум ја слушнала до сега. Барем тие да имаат напредок, доста упорни се. Им ја пуштам сета среќа оти се бестрашни.
На македонските семејства како она на Теодора, кои останале да живеат во Тетово и сл. градови во Западна Македонија и притоа секој ден да се борат со ефектите на "соживотот" со тоа племе, треба да им се даде орден за храброст и издржливост. Толку.
Едно возило сега толку брзо помина на улицава кај мене ќе утепаше двајца млади пешаци. Му ја запишав таблицата, може ова да се пријави иако немаме доказ и технички никој не згази? Ама човече како убрза, тоа беше престрашно. Да се почне со ставање одговорност врз морони.