Каква циганела се станати со свадбиве, буквално просење. Па дали ке се исплатела порцијата па нз какви калкулации све се прават Кој слави - части, правило. Кој што може и сака ќе ти донесе за поклон. Се изгуби смислата на се со глупостиве! Роднина зела ни префрла очекувала поише пари, каква сељандура па уште вели како сте давале така ќе враќаме, нека спие на тоа уво дека ќе ја поканам на свадба после таков дисреспект.
Еве ме мене во паркот, кај справите за вежбање, гледам луѓето како вежбаат, билдаат. А они мене ме гледат како јадам чипс, пијам алкохол и пушам цигари. Порано го почнав првиов мај. Едит: си ја пеам Flowers од мајли сајрус Can love me better I can love me better baby
Затоа, ако немам пари не одам на свадба. Гледам да ја покриеме порцијата и нешто плус да има. Ако немаме толку, нема да одиме. Секаков народ има. Сум забележала дека не оговараат младите, туку родителите и останатите роднини. Види ја Петкана.... Дојде со тостер, а ние и дадовме пари
Како мислиш ако немам пари не одам на свадба? Како е можно сите гости до еден што се поканети да имаат (многу пари) за да можат да одат да покажат поштовање пред се да не им е пуста свадбата без луѓе, мене би ми било исто дали некој ми дал повеќе или помалце важна е почитта некој дошол. На првиот комшија што ќе прај свадба како да не му одам а немам отпоќе пари да се расфрлам? Како ќе го опулам другио ден? Хипотетички е кажано, ако се решам да прам свадба значи сум финсиски стабилна да го напрам истото. Не очекувам од други да ми ја покриват свадбата. Ако немаш пари не прај свадба е моето мото.
Бидете практични во живото општо. Ко че те покани некој најарно е да му дадеш пари, па отприлика се покрива свадбата така.
Исто, додека ги средувавме парите другиот ден со мм, свеки над глава ни висеше и запишуваше кој колку пари донел.
Јас напишав за мене. На една свадба не отидовме заради финансии. А и не сум по свадби. Одам само кај блиски. На една свадба кај што бевме со маж ми, братот на младоженецот запишуваше од кого се пликоата. Имаше и кутија за пликоа. Тие што не беа потпишани он ги потпишуваше. Маж ми го прашува Што правиш? Он му вика Ги потпишувам пликоата. Да знам кој колку донел
ЧЕ му дајме пари ние, ама јас кога би праела свадба не би очекувала гостите да ми ја покријат. Глупости... чаламење без пари Денес од немаштијава не знат какви се глупости да воведат
Најдобро е пари. Ама.... Некој можеби нема, па ќе донесе поклон кој ќе го купи на рати. И тој поклон можеби ќе биде поскап.
Мене ако не прашуваш, јас само би направил мала прослава со најблиските. Инаку ако треба да викам и роднини шо не се гледаме често, а ќе треба да ги викнеш тогаш барем од моја страна би имал 70 души.. ама не гледам поента.
Од мене и од @senjorita-v ќе добиеш шпорет Ми текнува на свадбите од 90ти години. Тогаш се носеа: шпорети, тави, тенџериња, послужавници, ѓезвиња, лонци за млеко, сервиси, и др. Ретко носеа пари.
На фирмиве повеќе им се исплати да ги отпуштат вредните вработени и да најмат нови за почетничка плата и тоа е многу тажно.