Не матни бизниси, туку не сакаат да им зима банката провизија оти одреден % банката зима за што е платено со картичка.
Епа јас кога платам 500 денара сметка, после тој друга сметка плате со тие 500 денара, ако кога платиш со картичка сметка од 500 денара банката зема 2% провизија и тие после стануваат 490 денари, па тој отиде да плате со 490 на друго место со картичка и се се намалуваат тие 500 денари, кога плаќаш со ќеш 500 денари си остануваат 500 денари
Ти додека јавуваш на банката дека ти ја украле картицата и/ли ти повлекле пари од неа со помош на скимер ојде возот, особено ако не приметиш буквално одма. Загубата на сите пари е поштетна отколку загубата на само дел од нив.
Море какво време дојде, тоа е најмалиот проблем . Сите се зинати за пари, спремни се и дете од мајка да украдат. Се повеќе преваранти има и по банките, доволно е еден паметен да се најде да ти ги злоупотреби податоците, па ајде после да те видам . Најголемите преваранти работат со банките.
Право да ти кажам, скопската автобуска само и за тоа ја сакам оти има пос терминал. Ако ништо друго има и банкомат на нлб, па бар на едно место е сè. @Youknow да, Magic Touch во Аеродром. Не знам што се чудите за ова во Кочани, во лудава држава како нашава има сешто со потскриени психички проблеми.
На денешен ден пред 2 години, 9 деца беа сурово застрелани од нивен соученик,заедно со нивниот чувар .... Денес се навршуваат 2 години од крвавиот масакар во Рибникар, Србија.... Почивајте во мир, душички, ангели сте на небото, а вечен спомен за сите нас..... Да не се заборави! ............ Пред неколку часа бев на помен за твојата душа, бабичке, чувај нѐ и заштитувај нѐ од раката на нечестивиот.... Лесна ти земја
Колико ми малоооо хвалиииии Да одлепииииим и да полудиииим .... Наздравје нека ми е, после неколку месеци раат - пак паничен напад добив . Сега на 13ти ќе праам лом кај психијатарот, или ќе даде апчиња или нека ме затворат, нека ме клукаат по цел ден да си бидам хај
У дуќан денес не можев да одлучам дали темно пиво или чоколадно млеко да пијам со чипсот... Еве ги и двете се ладат у фрижидер, а од чипсот нит трага нит глас... Цела куќа ја превртев, дури и у ѓубре го барав... Шизофренија ли е, алцхајмер ли е, битно и на мене не ми е лесно...
Го забележав пред некој ден тоа.. тоа беше стара желба на раководството.. пред 2-3 год бараа проект со цел пренамена и тогаш не успеа нештото.. изгледа дека сега се одобрило..
Од маркетот до излезот од паркингот го имам изгубено чипсот.... Отидов ape shit crazy, се дерев ко ненормална не оти неможев да купам нов туку оти многу време чекав на касата.... и не бев да купам нов
На времето одамна горе ај како за седење и кафе пиење имаше, ама забави организирање? Мултифункционална автобуска испаѓа ова, дури чекаш автобус мавни еден џин тоник.