Не ги заборавајте другарките откако ќе си фатите дечко. Таман дојдов вчера тука и кажав на другаркава, тука ќе сум, ме откачи брзопотезно поради новиот дечко. Тука имам само 2 другарки и едната ме откачи и другата.... Ќе плачете после.... Не заборавајте си ги другарките, прајте си баланс.
Да, така е овоа. Ајде од утре, дечко иам и тоа е тоа. Велам и не смееме да заборавиме и на другарките кога ќе се заљубиме.
Остај го овој што збори. Или поразговарај со другарките за тоа како се осеќаш и надевај се дека ќе се подобри ситуацијата. Или најди си нови другарки кои ќе го одржуваат тој баланс.
Не е на копче, но не е ни невозможно. Ти можеш да им реваншираш со поминување повеќе време со твојот дечко , ама тоа не е подобро од она да поразговараш или да го прекинеш другарството. Првово само кратко ќе те смее, второво ќе ти даде душевен мир. Не вреди да се нервираш за погрешни личности.
Се зафркавав, иначе треба да си имаш баланс во животот и да знаеш дека и другарството вреди, утре треба некој да ти биди кум, старосват ( ко јас сеа ) итн, да не навлегувам.