Само што прочитав едно прашање до форумов кое гласи: Дали знае некој зашто не работел Кајгана форумот, не се отварал. Се прснав од смеење.
Отидовме со мајка ми на концертот вечерва, се исплашив од дојавата јас иако мајка ми не веруваше ич и си дојдовме дома. Многу ми е криво со години чекав да дојде во Мк ептен го сакам ама јбг тоа е некој следен пат
И шо бидна на крај, не се одржа воопшто концертот? Како шо не се способни да соберат толку голем број на публика, не би ме зачудило некој од естрадава наша да пријавил лажно.
лажна дојава било. Почна концертот. Ние чекавме 40тина минути почна да врне и викаме ова може до безкрај и си отидовме, а и страв лозје чува
СДК :пролетта и есента дефинитивно си ги сменија местата А вчера вадев летни алишта Среќа есенски оставив неколку
Од вчера навечер само слушам од луѓе дека им застуде, а јас зоврев. Еве и денес не ми е ладно. Има ли уште некој?
Али роднини што се дрзнуваат да коментираат за тебе кога ќе си купиш нешто поскапо како да си направил грев, мислам срамота е да крадеш, да лажеш, јас ако сама сум си заработила и сум си купила не треба да ти е гајле, мислам дај боже сите да имате и да си купите и се тоа, ама треба и да работите, а не само да кукате.
Знаеш дека трчаш кога дома си собрал безопасни игли ко за извоз... Кај и да е, на кило ќе ги продавам
Некој економски поткован ако може нека објасни како во мај, кило цреши (кои растат под нашава клима) се поскапи од ананас, авокадо, манго и слични овошја што се увезуваат од пичке си мајчине? А и пред некое време видов кајсии 1250 кило.
Пред некој ден видов објава од гевгелиска пиљара - црешите 500ден кило. И потоа друга објава на гевгелиската страна на која се згазив од смеа
Затоа што се наводнуваат со плодна вода у заграда лајна директ од канализација. Био квалитет пар екселанс.
Сигурно не се работи за цреши од домашно производство, туку од увоз, веројатно од Турција и Грција. Кај нас во јуни почнуваат да зреат најголемиот дел од сортите. Па и не мора да се јадат уште почеток на мај, покасно сигурно ќе бидат поефтини ама тогаш нема да бидат интересни. За кајсиите и праските исто.