Ти треба економски или земјоделски поткован? Сте чуле за сезонско овошје и зеленчук? И на кое овошје му е сега сезона? Сега е сезона на јагоди кои може да растат во пластеник, цреши крај на јуни, кајсии после црешите дури. А увоз значи не ги интересира дали си у Данска или у Македонија.
Да, јагодиве еве гледам без пари се. Него патлиџани кога преку цело лето се 100+ исто е пошто е ван сезона или како иде? Шери домати под 250 денари немам видено. А не е дека растат во комплицирани услови. Краставиците 80 денари исто. Ако е вансезонско, не е нормално цената неколку пати да се разликува ама океј, нека ве бричат на суво. Не оти у сезона е таман. Мислам, чисто ме занимаше колку е маржа
Јас обично купувам сезонски зеленчук и овошје. Поскапо е од порано но платата ми е многу повеќе зголемена и полесно ми е од порано да купувам. Здрава храна е многу битна па не штедам на јадење. На кола, стан, облека, предмети и технологија доста штедам ама за храна не гледам цена.
Појма немам колку е маржа, јас кајшто живеам ни цреши ни кајсии немам видено годинава. Немам видено ни како расте шери домат ни како расте авокадо, јер не е автохтоно за Македонија. Ако не растат во комплицирани услови, можеш и на тераса да ги растеш, не дека некој те тера да купуваш од маркет. Тоа што има шљакање 4 месеци минимум, од семче до производ, појма немам колку кошта. Туку, сдк се радувам на планираното летување- бабата кајшто одиме, какви домати расте у бавча, м м м. Има ли правна процедура да си посвоиме баба?
Според мене животот е лесен и убав. Некои мислат дека сум ептен со врски или богат, некој мислат дека сум геј, некои мислат дека сум бесчувствителн и неодговорен и немпатичен, некои мислат дека сум неабициозен и непатриот. Секој си дава свое објаснување...мене само ми е убаво.
Мислам дека нема поголема навреда од тоа прва претпоставка и прашање да е " ти земаш нешто хемија?" Ни да ме праша шо вежбам, ни исхрана, ни колку сум физички активен..
По грешка во брзање сум зела леден чај од лубеница и мента, место јагода и алое... вкусот е како да голташ детска паста заби
Зависи од дено или тресам се живо диво или сум мртов ладен џоа фрижидер. @Munchmallow20 не знам шо е да не помисла панчо или квасец некој вид за доење.
Не е ни чудо шо тој старецот пукал со пушка по децата шо му ги краделе црешите од дворот . Па на овие ни злато не им е рамно