Се прашувам што ке го запре твоето его,твојот идиотизам и безскуполозност....искрено се прашувам??? Жално за тебе!
Не можете да одите во Мекдоналдс и да барате вино и паста. Не поради тоа што барате многу, туку затоа што барате на погрешно место. *не се работи за храната
сдк. Колку повеќе жените стануваат мажи со превземање на многу машки работи и улоги во општеството и фамилијата, толку повеќе мажите стануваат жени и се се' помрзливи, понеспособни и облегнати на маката на жените.
Премногу сериозно си го сфативме она „секој за/со своето“... "Life is all about you, and not at all about you." - IN-Q
Жените ниту се мрзливи, ниту неспособни за мажите да ги преземат тие улоги од нив. Трутот е секогаш машки пол/род/како-сакаш-речи-го Сдк не, не ви е феминизмот крив
Мене ми излезе некој reel како Gen Z сега “измислиле“ Home coffee culture, т.е. да идете дома на кафе наместо во кафич https://nypost.com/2025/04/09/lifes...-insane-java-prices-with-new-home-cafe-trend/
Еве не знам дали во овој случај феминизмот има помогнато или одмогнато на жените. Порано било: маж на работа, жена дома, куќа, деца и домаќинство. А сега: Маж на работа, жена куќа деца и домаќинство и плус работа и тоа по можност исто како мажот фул работно време. Да, може некои помагаат на жената ама сето тоа се сведува само на помагање, ништо повеќе. Рамноправни би биле само кога би биле по природа исти што ни оддалеку не сме.
Доста гледате амерички филмови. Trad wife во Македонија историски не постои, баба ми работела на нива, мајка ми работела во канцеларија, никој не се занимавал само со куќа, деца, домаќинство...освен Калеш Анѓа и малкуте жени на чорбаџии. Не беше Ленка родена, тутун да реди в монопол. .. Ленка беше феминист? Спојлер: Спојлер
Све то стои. Способни сме за се што се и они. Ама ете, не се чувствувам добро кога ја носам колата на мајстор на пример. Тоа ми е се само место за жени не. Некогаш имаме потреба да се почувстуваме како понежен пол. Ние докажавме дека можеме да се носиме со нив, но тие тоа го искористија во своја корист, за свој лезет.
Сакам да кажам дека вистинско откритие ми е пејачката Николија, ќерката на В. Змијанац.... Оној албумот Лавина - полн погодок.... Какви песни има
Да. Ваљда исто како маж што има жена треба да е способен за чистење и готвење. Феминизмот им одмогнал на жените... Седи дома и не иди на работа, кој те тера да идеш? Стварно... Ние што сакаме подалеку да видиме во животот од домаќинлук благодарни сме им на тие жени што се избориле да бидеме повеќе од домаќинки. Дур има жени во светот што умираат оти сакале да работат за свој леб и да се образуваат, срамота е по феминизам да плукате со кафенцето во рака пред лаптоп. Едит Кога сме кај порано, епа порано жените не ни смееле да возат. Така да како вистински љубител на патријархот, откажи се од сите привилегии на модерните жени.