Од рубриката прашања кои ме мачат: Зашто воопшто се произведуваат пијалоци со шеќер кога ги има истите и без, зашто некој би одбрал екстра шеќер да внесува у организмот?
Зошто некој не може без шеќер да ги пие, да не е добро за здравјето, но на некој повкусни му се со шеќер.
Еве за мене не е минимална разлика, Pepsi и coca cola неможам без шеќер да пијам, но со шеќер да, за мене е огромна разлика.
Легендата вели дека ако имаш гитара дома и не знаеш да ја отсвириш "Криво је море" доаѓале луѓе од музичка општина и ти ја одземаат гитарата. Ќар си ако поминеш без да ти фркосаат една по муцки.
Не знам дали е за овде... Имам попуст за биби и боби продавницата, 20% ако некој сака нека ми пише, до понеделник важи, џабе да не пропадне
Веројатно затоа што шеќер во одредени количини не штети на организмот. Ама ако некој пие по 2-3-4 кока-коли секој ден, друг муабет веќе
Нема нешто полошо од тоа девојка во врска да се опседне со дечкото. На почетокот се е тоа фино и романтично за на крај да се оддалечи од сите другарки, колеги, познаници па и фамилија и овој да ја има баш во дланка додека таа седи дома и плаче бидејќи тој отишол на кафе. И најлошо е тоа дека таа е опседната со него и сака 24/7 да му дише во врат и секојпат тој кога ќе излезе во град со другари се крева драма. Не можам да сфатам како некои девојчиња се откажуваат од се во животот за дечкото, додека тој си живее нормален живот. Пишување 24/7, секој чекор, секој збор се следи, ѕвонење на 10 минути.
Граѓаните ако се прашуваат би ставиле уште 10, да ги чува Господ од лошото и уроци додека дишат отрови и живеат во смрдеа и безредие. Затоа и ни ги редат, по неколку у секој град. Пре би одбрале крст, џамија или црква отколку пречистителна станица. И јас да сум турист и да дојдам у паланкава, ќе ги ругам на истиов начин.
ситуација на прашањето пијалоци со шеќер: кога сме биле мали во газиран сок полн со шеќери ни турале шеќер пола лажиче