Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Зегзи

Зегзи Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2015
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    201

Сè зависи од тоа колку ти значи личноста. Ако сметаш дека вреди за сето што сте поминале, зошто да не се обидеш – дури и ако значи да молиш. Од мое искуство, кога ќе дадам втора шанса, често токму тогаш ги доживувам најубавите моменти. Можеби вреди да пробаш?

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Geronimo

Geronimo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2010
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    132
    Сдк... Многу години поминаа, многу ствари се сменија, многу километри не делат, многу недостапна е, многу недостапен сум и... А би молел, искрено вака...

Сдтк... Фала, искрено....

На Зегзи и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  3. Цунами

Цунами Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    629
    СДК дека малце се разочарав... аман од овој Балкан. Штотуку станав свесна дека моиве планираат скоро се на брат ми да остават. Да, може сум девојче и помала, ама не ме нашле на улица.

Уште од 21-22 години скроз финансиски се одделив од нив и ништо не им побарав. И покрај платата што ја земам, не се расфрлам и си штедам, како да сум предосеќала. Се „окозив“ од работа и туркам напред. Додека брат ми чека на готово, татко ми работа да му најде, кола купи, он само да вози, никакви други давачки. Му готват, го хранат, го перат. Само да се симне со татко ми да поработи и wow, тоа е за браво. 35 години, 3 месеци работен стаж. Успех е што во последниве 2-3 години му помага на татко ми. И покрај се негова ќе биде куќата, шо е доста голема и станот и сите други бенефити, си има разработен бизнис, шо има да се замара од 0 како мене.

Епа не е фер, се разочарав. Не се јавиле еднаш да ме прашаат како сум освен ако нема нешо за работа и пари. Се ја им вртам. Ама очигледно ако си добар и не си проблематичен не добиваш ни браво во оваа куќа. Требаше и ја да сум ненормална, да утнам 2 факултети и 10 години од животот, може сега ќе се радуваа ако станев човек и ќе ми ги подредеа работите без јас да се мачам и замарам.

Неќам ни да зборам дека кога и да си дојдам дома, брат ми пали колата и иде во станот што го имаме во друг град... срамота, како да немам брат. И после идам ја по психо-терапии, да барам кај ми бил проблемот.

Стварно ми се смачи и искрено како отфрлена се осеќам. Не знам само кај ја утнав толку. Не требаше ни да им кажувам колку имам заштедено. Ја глупа дома ја остаив штедната и им верував. На крај искочи ни браво ни ништо, освен тоа што скоро ништо не ме следува.

Епа сами си избраа искрено, можам ја и сама да се снајдам. Тажната приказна на секоја Балканска жена... морав негде да се издушам, дека ми е срам за ова со пријатели да зборам. Брука.

На BubamaraM, Космонаут, christinnn и 27 други им се допаѓа ова.
  4. Teodoris

Teodoris Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2024
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    355
    И викам на една блиска замисли ме мене трудна. Ваква фаца :^) и ми вика "ауу не катастрофа многу ќе бидеш дебела".
    Останав без коментар.

На BubamaraM и GirlLove им се допаѓа ова.
  5. steela.honey

steela.honey Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    1.671
    Леле колку не си сама да знаеш ,и јас сум со слични проблеми, цел живот прикаска као исто сте и на крај ме отфрлија без ништо, се тоа на муабет као ние да имаме ке тиндадеме ,а на братот се оставија, јас секако немам блиски односи ама после вакви работи, човек се свестува какви родители имал, и болно е сето тоа ама се учи човек дека со сила љубов и прифаќање од родители не се добива. Добро е во сето тоа што си самостална и изградена и ке видиш дека ке си најдеш свој пат. Те гушкам.

На M&M, GirlRose, Stark и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.361
    Допаѓања:
    12.034
    Што е со пироманиве? Тегнеле палети бе, да идат да потпалат шума. :bug:

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.214
    Допаѓања:
    15.375
    Денес некој од двор ни земал столица, не дека ќе има ќар нешто од тоа ама злобни луѓе за инат. Тој што ја украл со таква намера да бог да да ја скрши кичмата и никад да не може на стол да седне. :D

На Gosh, Stark, lovely91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.507
    Допаѓања:
    14.312
    Музиката поинаку звучи во тивка затемнета соба во доцните саати :inlove:

На раат од сите и од све :l:

На GirlLove, BlackAndWhiteSwan, Perfil Falso и 9 други им се допаѓа ова.
  9. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.766
    Допаѓања:
    15.496
    Не се најдоа ли доброволци и донатори за Антонио Јанковски после сиве овие години?

На толку спонзори, снимање на емисии па стварно е безобразно да тоне човекот. Или на времето кога важеше за некој убав лик беше подруго, а сега го заборавија?

Многу темнина во последното видео која воопшто и не ми се допадна.

На GirlLove и SummerGirl им се допаѓа ова.
  10. Dominodancing

Dominodancing Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2024
    Пораки:
    685
    Допаѓања:
    1.715
    Ааах ладничко беше минатата вечер фала Богу конечно се отспав како човек после месец ипол

На Perfil Falso му/ѝ се допаѓа ова.
  11. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.150
    Допаѓања:
    2.857
    На човек да му се одмили да пише нешто ,посебно во тема љубовни проблеми и совети ,одма стигаат пораки во инбох од х личности , досадни сте!

На KiT, eliesaab, Ѕвездена и 2 други им се допаѓа ова.
  12. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    1.173
    Допаѓања:
    660
    Пешачев до сега со бебе и другарка со нејзиното бебе... колку беа мирни и слатки, па на раат си муабетевме. Си има синко две преслатки другарки и другарче, сите 3 се породивме една по друга.
    Сфатив дека ич не излегувам, цело време сум скоро дома со бебе, па кога ќе излезам како навиена сум, не можам да се изназборам.

На Feniksgirl, L.i.n.a.a, Ѕвездена и 2 други им се допаѓа ова.
  13. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.734
    Допаѓања:
    13.583
    Ако ја прашаш жена ти колку плаќате месечно сметка за струја, колку трошите за гориво, и колку пари месечно трошите за храна и ти каже не знам на сите три прашања, значи добро се омажила.

На GirlLove, Perfil Falso, Adidas888 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    27.473
    Тооо нинче, се попаметна си ми :*

На нина122 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    3.260
    Од кога соц. мрежи стана некролошки станици или центри?
    Леле ххх не требаше да не напуштиш, леле не требаше вака, не требаше така, аманте бре луѓе тоа е Божја воља. Нучете да сте поприбрани, да си пожалите и потагувате во себеси, ај да објави некој член на фамилијата за некои луѓе да дознаат, ајде де, ама сега на секое секој да реобјави, мислам, аманте.

На GirlLove, M&M, Gosh и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.166
    Допаѓања:
    2.574
    Јас само последното не знам.
    Значи сум утнала :D

На нина122 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. troublemaker94

troublemaker94 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2018
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    639

Нели ако родителите препишат на едниот, треба со потпис да се согласи и другиот брат или сестра, не може туку така да се препише без никаква согласнот, јас би се бунела, и се би им плеснала во лице.
    Јас имам брат, и моиве ништо не препишуваат на никого, кој ќе не догледа кај него ќе оди имотот.

На Цунами му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    27.473
    На кој сакаат може да препишат, не им треба согласност од никој.
    Иначе, да, треба да им плесне се во лице и плус по еден шамар.

На GirlLove, Цунами, SummerGirl и 5 други им се допаѓа ова.
  19. BlackAndWhiteSwan

BlackAndWhiteSwan Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    3.420
    Screenshot_20250710-165022_Weather.jpg
    за некои земји 25-30 степени е премногу и даваат предупредувања за високи температури. Препораки до луѓето да сме спуштале ролетни и да не отвараме завеси :D а што би рекле за во Мк, веројатно да се евакуираат луѓе во бункери. Јас не сум во Мк ама се надевам дека нема да е пекол цело лето. Знам многу луѓе не поднесуваат такво време..

На GirlLove, Gosh, Adidas888 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Dekoo

Dekoo Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    459
    Допаѓања:
    896

Не знам дал да плачам или да се смеам што утре летам за земја со 300 сончеви денови у година хахаха

На Gosh и Perfil Falso им се допаѓа ова.