Уште еднаш ако слушнам : не плачи голем/а си, машко си, Што се качуваш таму женско си... Сори Славице, гледај си го Леонче, 3 саати во парк како игра мајнкрафт, на клупа. Остај ја мојата, од мајмуни потекнува она.
Или женско нешто пониско и послабо од тоа со 20 ка штикла. Знам доста полицајци примени последниве години кој или платил или дебели врски фатил. А знам и такви спремни па ги оставиле без работа заради овие шо плаќаат. Една отворено си кажа на ВЕЖБА со бомба прва избегав @Munchmallow20 затоа реков задолжителен психијатар или нервопсихијатар еднаш на 6 месеци проверка. За сите. Не може лица што пројавуваат симптоми на одредени состојби сами да треба да бараат помош посебно на постарава генерација никој не може да ги убеди дека тоа не значи дека се луди туку ќе си олеснат и себе и на тие околу себе. Матичен си се трга на страна... Истото да важи и за лица со зависности. Има алкохоличари шо малтретираат се околу нив ги пријавуваш требало сам да потпише сака лечење ,не потпишува. Ти го носат назад.
Сдк. Исфрлањето на една вреќа непотребни предмети/облека/обувки од домот има ист ефект како најефективна сесија кај психолог. Неверојатно е колку непотребниот неред истовремено претставува непотребен психички терет.
When he finally texts you back ама ти си на одмор во Египет и мажите таму те опсипуваат со комплименти ко princess, queen, godess, beauty, most beautiful eyes/smile etc. Знаат да се напорни некои, ама жими сѐ никогаш не сум добивала толку внимание, ngl ми годеше. Засекогаш ќе го памтам дечкото на шанк што ми рече my princess whatever you need come here. Ќе ти бидам принцеза во некој друг универзум, чекај ме принцу. Сдк 2: моментално имам пост-одморска депресија. Сакам назад.
Се е до приказната која си ја раскажуваме. Ти викаш си била на одмор и сега не си па си тажна што завршило. Може да си ги вртиш во глава сеќавањата од одмор и да ти биде забавно и убаво зошто имаш сеќавања убави и да бидеш среќна. И едниот и другиот приказ на работата не го менува факто и реалноста но со едната приказна си среќна а со другата тажна. Речиси се може да биде среќно ако го ставиш во права приказна
Среќна сум генерално, си поминав преубаво. Нормално е благ шок дури се вратиш во реалноста. Но секако, не е ни прв ни последен одмор. Одма си размислувам каде следно вака иако нема да е за многу скоро нормално. Ама то е, ми фали моренцето одма.
И без сеќавањата, сè е како ќе си наштимаш во главата, пошто животот се дешава сега и генерално скоро секогаш можеш да најдеш нешто што ќе те направи среќен сега во моментот, ако така си го наштимаш менталитетот.
Принцеза се додека не одбиеш да купиш сувенир. Hello my queen, most beautiful eyes in the world, и после 2 секунди: You want camel ride? Cheap price just for you. Јас таму ако оставам бакшиш, ќе му станам ,,My Cleopatra". На здравје одморот.
Никогаш нема да сфатам како на умоболни радикални вегани им е исто дали некој користи животни за научно-истражувачки и експериментални цели или ги труе, мачи, тепа и ужива во тоа. Стварно не сфаќам како не ја гледаат разликата. Надам се не користат никакви лекови, не идат по доктори оти повеќето лекови и физиолошки сознанија се создадени и утврдени со експериментирање врз животни. "нЕкА еКсПеРиМенТиРаАт вРз лУѓЕ". Супер звучи сестре у теорија ама ај информирај се кои услови треба да ги исполнува експериментално животно па ела јади трици.
Кои услови треба да ги исполнува животното? Африканци, црнци, роми, евреи, палестинци, деца во домови, војници и други групи врз кои се вршеле и се вршат до ден денес нелегални експерименти, кои услови ги исполнуваат, освен тоа што се безгласни букви и никој не ги есапи за луѓе? Да, не треба да се експериментира на животни коа иаме доволно луѓе по затвори и што не се у затвори оти имаат пари , кои барем вака може да му се оддужат на општеството што ги рани и пои.
Кратко генерациско време, незагрозен вид и голем број на потомци, можност да се чуваат во голем број на помал простор се дел од условите. Зависи и за што се користат. Освен тоа требаат и женки и млади животни, не само возрасни мажи. Ја немам проблем со експерименти врз нелуѓе. Ама не е туку така. А за нелегални експерименти мислам дека зборот нелегални ти го дава одговорот
Во принцип освен ако немаш хронична болка телото дава пријатни чуства. А тоа што не прави лошо да се чувствувате е толкувањето на реалноста окулу нас. Се сложувам.