Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.815
    Допаѓања:
    80.656
    Еве може. Ко Ненад Лазаров што има трескано зелени ама многу жени се задоволни од него како доктор.

2. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.815
    Допаѓања:
    80.656
    Ја разбирам што сака да каже. Не треба ама ете се случува да има луѓе во одредена професија со лоши ставови, што не значи дека треба да си ја искинат дипломата или не се добри во тоа што го прават. Затоа ете и Ненад го зедов за пример. Мене ми идело да си приповратам од некои негови статуси на Фејсбук додека имам пријателка која толку го испофали колку бил добар и професионалец во својата работа, а таа презадоволна како негова пациентка.

3. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.004
    Допаѓања:
    130.672
    Не ми е страшно доктор/ка да се исмева за изглед, не ми ме попречило ако работи добро. Ама, за силување да вели дека жената сама си го барала, ми е скроз одвратно и кај таква личност не би имала доверба за да му/ѝ стапнам во ординација или сала. Без разлика колку добро работи...

На Ѕвездена му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.892
    Допаѓања:
    23.553
    И Жан Митрев е одличен хирург, ама не значи дека не треба да ја изгуби лиценцата со криминалите што ги направи.
    Реков, работата со луѓе си бара одредени морални принципи.

На Gosh, Adidas888, nextredstyle и 2 други им се допаѓа ова.
  5. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    7.716
    Пред некој ден едно мало мое пациентче држи во рака Телетабис црвен. Викам дај тете да го види Лабубу (facepalm)
    Така да, се сложувам :D

На Freedom Fighter и Adidas888 им се допаѓа ова.
  6. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    7.751
    Па баш гинеколог може и да има такво мислење, затоа што тие знаат што точно и како се абортира плодот. Ние мислиме дека е едноставен процес, но погледни го видеото.

Во второ тромесечие и мене ми е поделено мислењето дали треба да се дозволи прекин на бременоста. Воедно, самата постапка носи ризици. Не е така наивно како што размислуваш.

Не знам, ама ако на тебе ти е во ред, распарчосување дел по дел на плод оформен со раце, нозе, глава, тогаш во тебе е проблемот.

Не зборувам за конгенителни деформации или забременување при силување. Ама во сите други случаи, да имаш во тебе здрав и жив плод треба да се обрне внимание, да не дојде до забременување, а не, како да се изврши абортус.

Така да, можам слободно да кажам, да, гинеколог може да биде против абортус, затоа што тој е должен, да вади екстремитети и дел по дел од бебиња. Ти би можела тоа да го правиш?

На Freedom Fighter му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    43.288
    Ајдеее, идеме јако уште пеесе страни спиновање проста реченица. Битно да се дешава нешо.

giphy.gif

На Munchmallow20, Adidas888, theowndemon и 4 други им се допаѓа ова.
  8. liliput22

liliput22 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    717
    Јас кај докторка што мисли дека разголените сами си го барале зашто ги силувале никогаш не би тропнала на врата.
    Се гледа дека е проста и злобна чим има ваков став, а за доктор треба да имаш добра душа и да сочуствуваш со луѓето и нивните судбини.

На hermosa и Freedom Fighter им се допаѓа ова.
  9. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.892
    Допаѓања:
    23.553
    Ако не сум грешка, абортус е дозволен до 12та недела, после тоа е со комисија само ако животот на жената е во опасност или плодот има аноналии.
    Така да ти нема смисла прашањево