Имам читано за аспартам и повеќето извори кажале дека не е ни корисен ни штетен, туку ок за да те залажи. Како и да е, во секој случај е "помало зло", но секако ништо не е ок во многу големи количини. И онака сум љубител на благо, не сакам и да ги пијам шеќерите но сокови со шеќер и онака ми се многу благи и ги избегнувам, не се ни залажувам веќе, зерото ми е и на вкус многу подобра сега.
Има интересни на Нетфликс: Clueless, Empire Records, Ace Ventura, The Mask, The Truman Show, Matrix, The Bone Collector, Primal Fear, Cape Fear, Heat, Seven, Copycat, Forest Gump, Cast Away, Awakenings, The Shawshank Redemption, Junior, Kindergarten Cop, Sleepy Hollow, The Naked Gun, сигурно и други.
Секогаш можеш да ги промениш твоите свест и менталитет. Не е битно што се случувало, од каде доаѓаш, во што си верувал, како си се осеќал. Можеш да ги промениш било кога, од тебе зависи.
Аспартамот е позаебан од шеќерот особено за деца до 10 години, влијае лошо не само на физичкиот туку и на психичкиот развој на децата, дипломската ми беше за него страшна работа е ист е и ацесулфам к, Али тоа е профитот пред здравјето
Ако го пиеш наместо вода секако дека е штетен. Дури и водата можи да е штетна ако пиеш во доволно голема количина. Има многу други супстанции и навики што се поштетни од Аспартамот, па не се толку демонизирани колку него. Не умира никој од една лименка зеро одвреме навреме.
Имав добро мислење за патриотско друштво, го почитував како еден од ретките останатите кои се залагаат за Македонија, ама еве неколку месеци, со секој пост, секое стори ме разочарува и ме доближува да кликнам unfollow. Секое стори му е поддршка за Израел кој прави геноцид над невин народ, а две три сториња после ќе стави некоја слика со крст, црква ули нешто христијанско. Епа брату, поддржување на геноцид и вера не одат заедно. Уште кога дознав дека мајка му била таа судијката што го ослободила детиштето што ја згази Фросина...
Другарка работи во институција кај што повеќето се функционери и зимаат доста висока плата, а ми вика да видиш со какви телефони идат, најчесто не поскап од 11.000ден ,изгледа тие што имаат пари се прават дека немаат а тие што се фалат ретко што имаат , има исклучоци де, не викам не
Не сум знаела за ова. Ама тешка хипокризија е да имаш движење што се залага за свесност за тоа како сме угнетени како мала нација од сите околу нас, а притоа да поддржуваш угнетување на друга нација од страна на помоќните околу нив, нација со која судбината ни е прилично слична само што ние имаме малку од малку среќа што Грците и Бугарите се мали риби и не на ниво на Израел, иначе ќе не снемаше одамна. Па згора на тоа и да се претставуваш како голем верник и христијанин. Срамота.
Со едната рака твита за патриотизам, правда, христијански вредности бла бла, со другата зема благослов од мајка му што ја ослободува елитата од одговорност и е дупката во системот. Овакви будали се гласот на народот денес, ист морон како оној Боемот. Па и маска носи бе, анонимен патриот лол. Имаат направено и бизнис од патриотизмот, онлајн продавница со нивни дуксери и маички.
Боемот и мандар одамна ги одследив, чисти фашисти. Еден од нив двајца, не знам кој беше, имаше објавено слика дека ја чита main krampf.
некогаш ко ќе видам какви мажи постојат и како се воспитани неговите деца си викам боље жената да си седи дома и да си ги воспитува децата