Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. sonuvana

sonuvana Популарен член

Работи две работи, државно, па приватно, понекогаш и трета на месец или два.
    Горда колку е способна, потребна , незаменлива. Краток и е денот да постигне се, а сепак магично и деца и куќа и дотерана, нашетана....да му се заврти на човека во глава од толку многу случки, од толку многу луѓе, од толку многу се....
    Така години зачудено ја следам, ја сакам нејзината огромна енергија, нејзините дешавки ме забавуваат, како да набљудувам вулкан од безбедно растојание.
    Блиски сме на чудесен начин, веројатно поради сличниот старт, иако бескрајно различни животи живееме, секоја во својот слеана.
    Пред некој ден го оставила мажот, после 25 години, не го сакала повеќе, се мачела и мачела, се обидувала да поправи, но ете, еден е животот, да се поживее....
    Никогаш не сум и била лута, ниту би требало да ме засега нејзината одлука, како и секој и таа правела најразлични грешки низ животот, а сепак ми е неверојатно туку така да си ги повредиш најсаканите, да им ги измениш трајно животите , а притоа да си сигурна дека моменталната твоја состојба е најисправното можно решение...
    Зошто ли смета дека животот треба бајка да биде, кога самата е сведоштво за постојана борба?
    Чудно ми е колку сум тажна поради неа, подобро ќе беше и самата да имаше малку време и за тага.....

Stark, нина122 and lale22 like this.
  2. ItsmeH

ItsmeH Активен член

Два до три пати во една година е "жешко" у немачка,и одма готово,умираат,паѓаат у транс...
    За нашиве зборам

3. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Со каснење од два дена, сакам да кажам: чао Меркур ретрограден.
    20250812_101518.jpg
    Се гледаме во Ноември пак.

ItsmeH, Alizée10 and senjorita-v like this.
  4. Stark

Stark Форумски идол

Само на збор овде .. за мене сос сигурност тврдам не ме однесе нигде, а мислам ниту Реалист.