Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.154
    Допаѓања:
    17.609
    Не се дава Братот толку лесно :muscle:
    Се надевам :D

Рака на срце пивото кригла :beer: од него беше, ова ти е инфузија ми вика, колку поќе пиеш толку поќе ти олеснува , а и стварно така беше ко бегавме ко да летав се осеќав :angel:

На Billy Idol, franca, Biljarkata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. ThrinaMist

ThrinaMist Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2025
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    179
    Очигледно немаш почувствувано вистина што е анксиозност и затоа вакви плитки размислувања имаш.
    А и нашите како што викаш сертифицирани психолози низ државава пола се недоволно едуцирани и неквалификувани го кажувам тоа од искуство (со чест на исклучоци).
    За да се биде психолог и психотерапевт е многу повеќе од еден сертификат или диплома од факултет.
    Вакви коментари како твојот се многу понегативни отколку некој кога ќе сподели свој проблем.

Поздрав и секое добро!

Последна измена: 19 август 2025 во 12:52
    На Ѕвездена и sweet dreams ** им се допаѓа ова.
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.467
    Допаѓања:
    190.947
    Вие ко стално умирате на температура 37.5 , кој да ве сфати озбилно:wasntme:.

На Bratot, Manako2, Billy Idol и 2 други им се допаѓа ова.
  4. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    2.913
    Ниту анксиозност, панични напади, ма све што е поврзано едно со друго не му дава право на човек да пуни други луѓе со негативност ,дали воопшто знаеш и имаш осетено како е да си еден ден барем опкружен со негативни мисли и како ништо не ти чини ? Ај жити се, што оправдуваш.
    Па, нема психолози кај нас ,затоа сме до тука стигнати ,само се чека да помине раб време ,плата да се земе и чао ,затоа сам на себе ќе се трудиш да помогнеш а не цело време ,друг крив .

На Amellie13, MissChievous и Emy867 им се допаѓа ова.
  5. ThrinaMist

ThrinaMist Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2025
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    179
    Не реков дека нешто оправдувам - од каде тоа?
    Само одредени личности тука се понашаат ко нивен да е форумов ко дома да му сме па сеа тука сѐ ќе биди rainbows and unicorns и да не сме им правеле негативно.
    Затоа е форум и затоа е Сакам да кажам темава..
    Ако беше да не споделваме одредени работи - нека се наведи како правило.

Друга работа ако некој ви прај негативно има една опција Игнорирај - го кликаш тоа и веќе не читаш нигде од таа личност ништо - и денот одма ќе ти е поубав ако веќе до толку нечие мислење те додирнува.

Ама не е то - уживате да се прајте подобар од некој друг ви го крева то егото.

Последна измена: 19 август 2025 во 13:15
    На sweet dreams ** му/ѝ се допаѓа ова.
  6. sweet dreams **

sweet dreams ** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2023
    Пораки:
    332
    Допаѓања:
    1.068
    Треба да се нормализира емпатијата и разбирањето а не индиферентноста и тоа како лесно да се прифати и да не ти е грижа што те испалиле ладно.
    Поимот другар/ка изгуби значење.

На GirlLove, Mr.Limonko и ThrinaMist им се допаѓа ова.
  7. ItsmeH

ItsmeH Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2025
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    100
    :rofl:

На ThrinaMist му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.282
    Допаѓања:
    57.844
    Како е негативно да кажиш дека ако не сакаш сам/а да си помогниш, нема никој друг да можи да ти помогни? Па реално е тоа, ако сама не сакаш да извлечиш од тој луп никој не можи да те извлечи. Си пробала на некој сосила да му помогниш и тоа да ти успеало? Бидејќи been there done that и ми се одби од глава сѐ. Емпатија да, треба секој да има, но нечиј месија никој не е должен да биди.

Се согласувам дека многу психолози кај нас не работат како што треба (и ко сум видела кој сѐ учел/завршил за психолог стварно страв ме фаќа), а цените в плафон, но и најдобриот психолог на светот нема магија да ти направи и да ти го подобри животот автоматски, само те поддржува и ти дава насоки додека ти сама ја правиш целата работа.

*Ова општо зборувам, не за членката од која почна дискусијата.

На Mr.Limonko и GirlLove им се допаѓа ова.